Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колеги помагайте пунто 1.4т

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колеги помагайте пунто 1.4т

Колеги тая вечер стана следното нещо с пунтото.Моля по-компетентните да дадат поне някаква насока какво може да е.Ще се опитам да обясня най-подробно.Карам си колата нормално,нацепвам от 1ва до към 5к слагам 2рата и нещо изпуква...колата сякаш остава на 3цилиндъра.Веднага спрях и изгасих колата.Макруча от към турбината за към дебитомера е малко разхлабен и го извадих наместих го ,сложих дебитомера,после филтъра ,но пак неще.Колата пали но не работи добре,стой на 1000об когато и подаваш по рязко газ..едно такова глъхме и пука нещо отпред.Преди когато дам на контакт датчика на таблото който е за маслото си стой на 0,чак когато запаля плавно се вдига до към 3 ,а сега докато дам на контакт и отива даже и след 3 без да съм палил.И нещо което ме озадачава.-> Откачам дебитомера от буксата му--колата пали и се мъчи да не изгасва,когато рязко подавам газта и патка нещо сякаш в краката ми->Когато му закача буксата и всичко си е наред,даже и не припалва.Когато извадих маркуча от турбото,пипам с ръка оста му..няма луфтовеВесела колега на всички
    Turbo Punto

1 провери си всички турбо пътища , може някой да се е скъсал или ивадил , вероятност голяма 2 пробвай с друг дебитомерно според мене някой турбо път е сцепен много или се е извадилза маслото датика или се е преебал или се извадил кабела , така дава като е прекъснат ( изваден кабел )
    Power Under Pressure

Коментар

WhitePower написа:
      1 провери си всички турбо пътища , може някой да се е скъсал или ивадил , вероятност голяма 2 пробвай с друг дебитомерно според мене някой турбо път е сцепен много или се е извадилза маслото датика или се е преебал или се извадил кабела , така дава като е прекъснат ( изваден кабел )
      и аз съм имал същия проблем беше изваден турбо път... за датчика на маслото незнам
      ГТ ли е ..., няма да е лесно ...

Коментар

за мен или е дебитомер,кабели свещи или бобина и на най последно проблем в бензиновата система!
        Сега:Fiat Punto GT 1.4 turbo 136HP
        Преди:Alfa Romeo 145 1.6 16v 120HP

Коментар

на дали ще разберем дали сме били полезни , колегата изчезна като старите пари и ная вероятно ще се появи когато пак има проблем
          Power Under Pressure

Коментар

WhitePower написа:
            на дали ще разберем дали сме били полезни , колегата изчезна като старите пари и ная вероятно ще се появи когато пак има проблем
            нас това не ни интересува помагай от разтояние и тва е явно сме му били полезни и сега си рушка колата в гаража...или е на майстор каде не знай и не чувал за пунто със турбо хахаххаха аз сам ходил на сервизи и все ме питат тва турбо аз или сам го слагал хааххахахах мн хора незнаят че има такъв модел фиат пунто 1,4т (ГТ)

Коментар

Благодаря на всички за помощаНе съм чезнал никаде просто не бях в страната... :SПроблема се оказа в скъсан кабел(на една букса за маслото дето отива към картера)след като я закачихме колата запали без проблем както и датчика за маслото се нормализира.Колега punto_gt_turbo: Имах същия проблем даже се опитваха "майсторите" да ми обяснят как ми е присаждан мотора и 4е от тоя мотор нямало как да се изкарат 136кс :D :D :D
              Turbo Punto

Коментар

датчик на коляновия вал . хахах , е то ако е откачен нямаш никакъв шанс да запалишстранно как е палила въобше , при положение че той управлява всичко
                Power Under Pressure

Коментар

ти не си имал проблем с маслото просто колата като е работила странно и прекасвала не качвала масло добре...и датчика си показва реално какво става!

Коментар

punto_gt_turbo написа:
                    ти не си имал проблем с маслото просто колата като е работила странно и прекасвала не качвала масло добре...и датчика си показва реално какво става!
                    което значи лагери 100%
                    Power Under Pressure

Коментар

е... може да не са лагери се пак не се знае колегата със какво масло си кара пунтото.моята на много загрял мотор със 10в40 Кастрол на празен ход е 1бар налягане маслото!

Коментар

5w30 Bmw е маслото..А за този въпросния датчик тои седи някаде на 2.5 никога не пада по надолу,като е на скорост колата си седи почти на 3б,няма значение дали е загряла или не (говорим за датчика на маслото )
                        Turbo Punto

Коментар

аз нищо не разбрах от това с малсото , сега е имала налягане винаги на 2.5 а в друг пост , светела лампата ако имаш желание дай малко по поднробно щото тука се обърках съвсем
                          Power Under Pressure

Коментар

Никаде не съм казал че свети маслото.Следното нещо се случва.Датчика най-вляво на таблото с скала от 0 до 3 който е за налягането на маслото мисляКогато запаля сутринта студена кола си се качва до към 2.5,когато тръгвам т.е съм на 1ва отива почти на 3....никога не е под 2.5 дали е загряла колата или не той по малко не показваА когато се беше скъсал датчика на коляновия вал...когато дам на конкакт директно отиваше над 3(т.е до последно) и колата едвам палеше ако може да се нарече такаНезнам какво става обаче маслото е 5w30 и не го пипа
                            Turbo Punto

Коментар

2та датчика нямат нищо общо един с друг освен пътя по който минаватвсе се мисля че като са наместили маслеения и са мръднали кабела на коляновия и за това се е оправила
                              Power Under Pressure

Коментар

Working...
                              X