Както си работеше двигателя и загряваше тази сутрин загасна и повече неможах да я запаля.Няма светлини индикаций по таблото.Всичко изгасва освен неработещия ABS.Пробвах с нова бобина но пак не запали.Дайте идеи какво може да е.Благодаря Ви предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мареа 1.6 16V Стартера върти,а не пали
Collapse
X
-
Показва ми 1180 омаСравних показанията с чисто нов и имаше малки отклонения,но не фрапантникоето значи че моя си работи.От тази сутрин дюзата на таблото вече не гасне.Това какво ще означава каква е грешката?Модел: Fiat Marea
MVS: 185.532.0(0) I SW. 1580 ELX
Вариант: V4 I S.W."ELX"
Тип двигател: M2 I 1580 16V 103кс (75kw)
Коментар
-
грешката може да е всякаква- вместо да гадаеш извикай някой да я закачи на компа и ще види за секунди. иначе причините да се изгуби искрата може да са немалко, от датчика на Хол, който си мерил, през компа, до някой бушон. има един дето като изгори бенз помпа и гори и този бушон и пак няма ток на свещите. измери стига ли ток до бубината, за да го елиминиаш този бушон.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
А каква е вероятноста да е проблем в бензиновата помпа?Защото при толкова много въртене на стартера не мирише на бензин нито отпред под капака нито отзад при аспуха.Да не би да е изгоряла или запушена?Колата без бензин не съм я оставял.Модел: Fiat Marea
Коментар
-
naco68 написа:Аз имах подобен проблем , една жица правеше късо отвреме на време и гореше един предпазител който се намира в кутия до акомулатора , погледни там .Модел: Fiat Marea
Коментар
-
В двигателния отсег едната е до акомулатора другата е на гредата под чистачките . Това е една черна кутия , предполагам че нанея е закачена и буксата за диагностика.FIAT UNO 1.1 -50к.с АГУ-LOVATO
FIAT TIPO 1.4 -78к.с АГУ-LOVATO
FIAT MAREA WEEKEND 1.6 16V-103к.с АГУ-LOVATO
HONDA CR-V -147 к.с. ГИ- SIMGAS
Коментар
-
След проверка на всичко установих,чене отива ток до свещите и помпата.Всички релета,датчици,бушони и тем подобни елементи са здрави.При директно свързване на помпата към акумулатора тя работи,но ако я поставя на мястото и не отива ток до нея.При свещите работата е същата.Навежда ме на мисълта ,че може да е копютъра.Как се лекува той?Или се сменя с друг?Само той ли се сменя или и други части трябва да се сменят с него?И колко може да струва лечението.Модел: Fiat Marea
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар