Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с (не)паленето

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с (не)паленето

Колеги, направо към въпроса, от 2-3 дни фиата (1.4 Брава бензин с газова) много трудно палеше, като дам на контакт въртеше много трудно, но накрая палеше.Тази вечер след работа паля и едва завъртя, но не запали. Иначе фаровете светят силно има радио и т.н. абе има си ток, не съм го замервал, утря смятам да го направя. По-интересното е, че когато давам контакт и се опитва да завърти, всичко по таблото се побърква, стрелката на оборотомера скача извън скалата и се удря в тази на километража, светва абсолютно всичко, което може да свети и то като коледна елха премигва. Акумулаторът незнам от кога е, колата е купена преди една година. Имам предположения, но ще ги споделя по-късно, ако можете помогнете.
    Fiat Brava 1.4 12v 80 hp - Sold
    Mazda 6 2.0i 16v 141hp - New

Като за начало е добре да си почистиш добре клемите и да ги стегнеш хубаво, като след като си ги стегнал ги намажи отгоре с грес.
    '99 FIAT Marea Weekend TD75

Коментар

Re: Проблем с (не)паленето

Lyubaka написа:
      Колеги, направо към въпроса, от 2-3 дни фиата (1.4 Брава бензин с газова) много трудно палеше, като дам на контакт въртеше много трудно, но накрая палеше.Тази вечер след работа паля и едва завъртя, но не запали. Иначе фаровете светят силно има радио и т.н. абе има си ток, не съм го замервал, утря смятам да го направя. По-интересното е, че когато давам контакт и се опитва да завърти, всичко по таблото се побърква, стрелката на оборотомера скача извън скалата и се удря в тази на километража, светва абсолютно всичко, което може да свети и то като коледна елха премигва. Акумулаторът незнам от кога е, колата е купена преди една година. Имам предположения, но ще ги споделя по-късно, ако можете помогнете.
      Колеги резолтата е след като го замерих при подаване на контакт пада до 4 V !!! Сега го зареждам, давидим дали може да се размина без да купувам нов !
      Fiat Brava 1.4 12v 80 hp - Sold
      Mazda 6 2.0i 16v 141hp - New

Коментар

Няма да се разминеш колега. Един акумулатор, паднал под 9V го отпиши. Дори се съмнявам, че ще го заредиш. Клетките му са неефективни вече и няма лекуване.
        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Working...
        X