Фиат Типо 1.6 моно-изгоря ми бензиновата помпа в резервоара.Гумата за оплътнение се е скапала и цедката е скъсана и в помпата са влезли всички боклуци.Мисля да поставя външна в двигателния отсек и да сложа допълнителен филтър. Така са при много от Опелите и много от другите коли.Някои има ли направена така и какво смятате за това?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Замяна на потопяема със външна бензинова помпа
Collapse
X
-
Благодаря за бързите отговори!Мисля да оставя сондата.Ще спусна смукателния маркуч до дъното на кошницата, където идва излишното гориво.А веднага след кошницата на щуцера на смукателния маркуч ще поставя филтър.Само ,че се чудя каква да е помпата ,старата я дават 1,5 бара .Някои казват, че е по добре 3 бара.
Коментар
-
Проблема е решен-Взех нова помпа за резервоара ,защото поставянето на външна струва по скъпо и най- важното по трудно е поставянето.Помпата трябва да се постави на ниска точка, под купето защото да е винаги пълна с бензин.Оригиналните помпи цената им започва от 160 лева нагоре до 420 лева на Bocsh.Сега вече на произведените в Китай не се пише China ,a Made in P.R.C /People’s Republic of China/-Народна република Китай.Като са опаковани в кутии на немски ,италиански, и други производители,които ги поръчват поради ниската цена.На самите помпи не пише нищо.Моята беше на Meat&Doria-фирма от Милано.Имаше за разлика от другите и поставен филтър-95 лв .Работи за сега.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар