Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Термостат на Марея 1,8 16v - разглобява ли се ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Термостат на Марея 1,8 16v - разглобява ли се ?

колеги явно термостата е залепнал в отворено положение защото бявно ми заграва мареата и извън града пада почти до 1-вата чертичка температуратаобаче като гледам е цял модул а не като на типотовъпроса ми е може ли да се разглоби и да смени елемента ?p.s. май имаше тема по въпроса ама не мога да я намеря
    Fiat Marea 1.8i 16v HLX, 97г.

Не,продава се само комплект,неразглобяем е.http://www.axm-auto.com/index2.php?b...menkl=2&show=1 Вземи си "BEHR" , а не "VERNET" ,малко по-скъпият вариант е ,но повярвай ми има защо.Първо-заводският е такъв и второ,ако не искаш след половин година да го сменяш отново.Има много теми по въпроса-сменили го,сложили "VERNET" и след половин година пак не работи.Именно затова и аз заложих на "BEHR".
    Fiat 1.4 12V
    Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
    Да си втори значи да си първи сред загубилите.
    Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене

Коментар

още не съм го сменил но като четох и за слагане на термостат от рено 5 вече съм решил - понедлник behr от косер че не знам де ги има на друго място

Коментар

Колега,от Рено също става,излиза много по-евтино и се слага в маркуча преди заводският,като заводският не се сваля естествено ,ама представи си ако после този от реното се скапе и трябва да го смениш-няма сваляне така натикан в маркуча.Натикването е през клизма следователно после сменяш целият маркуч,който също е ... N ... лева :D Аз лично не си падам по такова "побългаряване".Ако в момента нямаш средства по-добре изчакай,събери и си вземи хубав.На колко години е колата ти-на не по-малко от 10,нали?Е ако на всеки 10 години се скапва термостата представи си кога ще е следващата му смяна.Като караме коли втора ръка е така,все пак това е един вид консуматив,само дето е по-дълготраен и с по-голям работен ресурс.Сега сменен с хубав,навярно ще изкара повече от самата кола :D .Ето и една не лоша алтернатива на Косер:www.axm-auto.com/shop.php?s=7 Моят е купен от AXM само,че в AXM София.Старият,който свалих собственоръчно също беше BEHR и си личеше,че е заводски и не е сменян никога.
        Fiat 1.4 12V

Коментар

Аз пък моя го смених с Вернет,защото Бер-а,който гледах ми се стори менте,а беше 25лв по-скъп.Ще видим колко ще изкара
          Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

колега valentino321 благодаря за напомнянето аз дори човека познавам с магазина дето продава за русе от axm-autoпросто не се бях сетил и сте е berh - няма значение колко струва се пак си е такъв оригинално

Коментар

Мен лично с термостата от Рено ми се струва по добре. Остави, че е по евтин, а и държи леко по висока темперетура самата кола. Между средата и първата след нея варира стрелката, а с оригиналния беше между средата и първата под нея. Колкото по топло, толкова по топло

Коментар

Колега,на бравата сложих Берт преди 2 години.В момента ми държи температура 74 градуса, а би трябвало да започне да отваря на 88 градуса.Сега ще сменям на Мареата термостата, но твърдо ще бъде такъв от рено.Вече е купен,но избрах марката Валер (немски). Днес или утре ще го сменя и ще пиша какъв е резултата. Истината е ,че аз няма да дам повече 80 лева за термостат.
                Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

borkoi написа:
                  колега valentino321 благодаря за напомнянето аз дори човека познавам с магазина дето продава за русе от axm-autoпросто не се бях сетил и сте е berh - няма значение колко струва се пак си е такъв оригинално
                  Тъй де,ама не се знае тези които продават тук колко са BEHR и имат ли въобще общо с тях.Пример-на бера който смъкнах от бравото,пък и от типото,надписа BEHR беше релефен,отлят на самия корпус,а на тези които гледах по 3 магазина-със сетопечат-черно мастило
                  Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

бре и сега какво от рено или съмнително оригинален behrсъвсем ме замислихте

Коментар

Този BEHR,,който го купих от AXM в София беше 1 към 1 с оригиналния-имаше си релефен надпис,всичко му беше както на другият,който свалих.Сега за други магазини не знам.Тука в София избягвам Евро 07,щото там са такива ментаци(лично мнение).Колко пъти там са ме посрещали с думите-"нямаме ги,тези са само оригинални и са скъпи".
                      Fiat 1.4 12V

Коментар

Сложи каквото си му е предписано от завода!п.с. обяснил съм ти на скайп
                        now. BMW E39 523i '98 170hp
                        ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
                        ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

Working...
                        X