Колеги имам спешна нужда от помощ имам фият брава 1.8 снощи си работеше перфектно днес сутринта е паля и взе да прекъсва все едно е изгоряла някоя бобина и след 1 км се оправи цял ден работеше супер и преди малко пак почна да го прави а свещите ми са нови. Някакви идеи от какво може да е ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Брава 1.8 прекъсва
Collapse
X
-
Здравей колега,изхождайки от личния си опит на първо време бих проверил най тривиалното-кабелите на свещите.Аз като взех бравото имах подобно изживявяне-оказа се избил кабел на свещта на 2-ри цилиндър.Като отворих капака една вечер(на тъмно) видях как искри между кабела и главата.След смяната накабелите всичко си дойде на мястото Успех!Fiat Brava 1.2,16в
Коментар
-
Колега, За да е по-успешно хвърлянето на боб, може да споделиш дали прави проблем на газ или на бензин, или и на двете?Свети ли някоя лампа по таблото - например онази с формата на дюза?Ако ти прави проблем на бензин - то може би една компютърна диагностика от някой, който наистина разбира, би помогнала.Лошото е, че ако е проблем с ижектор, тоест да е запушен, не го хваща диагностика доколкото знам.Ако пък проблемът е на газ - то явно има проблем с газовата.Brava 1.6 EL, '98
182A4
Коментар
-
Не ти препоръчвам да експериментираш с бобините по време на работа. По добре, когато колата прекъсва, спри двигателя и извади всички свещи. Така ще локализираш проблемната. След което я сменяваш с друга свещ (някоя стара, но работеща, може и да не отговоря 100% за твоя мотор) и пак палиш. Така ще установиш дали проблема е в свещ или в бобина.
Коментар
-
tipo33 написа:eh4ev07 написа:Кажи какви свещи си сложил? наи вероятно е заминала някоя бубина от кофти свещ.
Коментар
-
eh4ev07 написа:tipo33 написа:eh4ev07 написа:Кажи какви свещи си сложил? наи вероятно е заминала някоя бубина от кофти свещ.Fiat Brava 1.2,16в
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар