Колеги, понеже не открих такава тема реших да пусна аз.Та проблема е следния. Колата е Bravo 1.8GT само бензин, върви си прилично, няма завишаване на разхода на бензин сменени са филтрите свещите бензина е 100октана, когато я натисна газта почти докрай има едно замисляне и се спъва осезаемо , ако отпусна малко газта отново си набира бързо, натискам пак докрай и отново се спъва. На каквито и обороти да я карам натисна ли газта си реагира веднага, но натисна ли повече от половината педала- се спъва, пускам малко и пак си набира. И другото интересно е че като я понастъпя докрай малко ми се качва нивото на бензина, като след малко се нормализира, което ме навежда на мисълта че при натискане докрай, бензина е повече от нужното и се връща обратно през реиката в резервоара а не отива в дюзите както би трябвало да е.Идеи?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Bravo 1.8GT не върви при натиснат докрай педал на газта
Collapse
X
-
u_bo
stefaka222 написа:Колеги, понеже не открих такава тема реших да пусна аз.Та проблема е следния. Колата е Bravo 1.8GT само бензин, върви си прилично, няма завишаване на разхода на бензин сменени са филтрите свещите бензина е 100октана, когато я натисна газта почти докрай има едно замисляне и се спъва осезаемо , ако отпусна малко газта отново си набира бързо, натискам пак докрай и отново се спъва. На каквито и обороти да я карам натисна ли газта си реагира веднага, но натисна ли повече от половината педала- се спъва, пускам малко и пак си набира. И другото интересно е че като я понастъпя докрай малко ми се качва нивото на бензина, като след малко се нормализира, което ме навежда на мисълта че при натискане докрай, бензина е повече от нужното и се връща обратно през реиката в резервоара а не отива в дюзите както би трябвало да е.Идеи?stefaka222 написа:не мисля , той май е за оборотите на празен ход когато не се подава газ от педала.
Коментар
-
Не се обиждам просто прочетох едно текстче и от там разбрах за какво е тпс а дали е 100% вярно нямам идея.За диагностика нямам време на работа съм, а преди 2 месеца няколко пъти си я закачах с кабелите и ми даваше богата смесиначе за дебитомера направих проба откачих го и карах без него и имаше отрицателен ефект тоест без него е мноого зле да се кара значи би трябвало да работи коректно.Но идеята ми е за да не се лутам по сервизи защото нашите ’’майстори’’ са малко кофти и ако има някой който е имал такъв проблем да сподели.Колата е 96 годинаНе забива съвсем а по скоро когато настъпвам газта и си ускорява и настъпя още вместо да засили мощноста има ефект все едно отнемам от газта и когато пусна малко педала се връща мощността и не пуши грам дажеСажди има но като си потъркам ръцете се изтриват, лесно сухи сажди саКУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!
Коментар
-
u_bo
stefaka222 написа:възможно ли е агренажа да е прехвърлил някои зъб?
Коментар
-
Всъщност колата се оправи от самосебеси, сутринта я запалих, всичко точно и после я понастъпвах и се оказа че го няма проблема.Дано да не се появява отново.Мисля си че се е запушила някоя дюза или нещо друго понеже преди 3 дни сменях бенз.филтър и заради скапаните продавачи се наложи да сложа отново старият филтър и да карам с него та явно са влезнали боклуци в рейката.Все пак благодаря на всеки който взе отношение към проблема миКУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар