Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

стартер или не

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Втулки на стартер.
    Fiat Marea 1.8i 16V
    Fiat Tipo 1.4i 8V
    Fiat Punto 1.6i 8V
    www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Rokambol написа:
      Втулки на стартер.
      Няма логика ... Ако са втулки няма да върти и като е студена
      Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

Valiosport написа:
        spark написа:
        Може и от акумулатор да е, пробвай с такъв от някой приятел.
        Не залъгвай колегата не е акумулатор Колега да не би генератора да не ти зарежда и като покараш двигатела ти дръпне тока от акумулатора и после не можеш да палиш
        Подкрепям колегата,освен това си провери стартера-като загрее съм имал такъв проблем с един форд ескорт-оказа се че втулките на стартера са износени и като загрее се разширяват още повече от там-ротора се измества аксиално и излиза от нормалното си работно положение и стартера забива.След смяна на втулките се оправи.
        Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

Като чета, май аз имам същия проблем. Ако спра за малко и после тръгна да паля (както става на бензиностанция), не пали. Почва да се мъчи, все едно няма акумулатор, но акумулатор си има, зареждането е ОК (мерих с мултицет) и изглежда са фтулките... Лесно ли се сменят въпросните фтулки? По-горе видях и версия за хлабава маса, което ми изглежда по-малкото зло, но каква е логиката да има значение при загрял и студен двигател? Има ли надежда да е това?Предварително благодаря!
          FIAT Brava SX 97' 1.4 12V

Коментар

...

Колега преди да направиш каквото и било вземи си провери стартера на място. Проверката е еламентарна и се прави с един по як кабел. Пробвай с кабела на място като подадеш ток от булсата на шалтера към стартера- дефакто затвори веригата и виж тогава какво прави.Може да е шалтер, може да са втулки и т.н.Но при тази проверка ако върти поне ще си сигурен че от клемореда идва проблема. В такъв случай имам- 5 лева :P От там нататък смъкването е за 5 мин. с кафето дето се казва- на 3 болта е.Успех и пиши какво е станало
            Fiat Brava 1.6 16V 90HP
            Fiat Brava 1.2 16V 80HP
            Fiat Bravo 1.2 16V 80HP

Коментар

Re: ...

dqnkov написа:
              Колега преди да направиш каквото и било вземи си провери стартера на място. Проверката е еламентарна и се прави с един по як кабел. Пробвай с кабела на място като подадеш ток от булсата на шалтера към стартера- дефакто затвори веригата и виж тогава какво прави.Може да е шалтер, може да са втулки и т.н.Но при тази проверка ако върти поне ще си сигурен че от клемореда идва проблема. В такъв случай имам- 5 лева :P От там нататък смъкването е за 5 мин. с кафето дето се казва- на 3 болта е.Успех и пиши какво е станало
              Не бих могъл да го направя, тъй като половината неща изброени по-горе са ми непознати невеж съм в областта...Въпреки това ще го предам на майстора да го порбва.Мерси,

Коментар

...

ами искам да помогна но от растояние няма как. Ако имаш път към търново ми звънни 0886840076- иван. С каквото мога ще ти помогна.А ако искаш ми звънни и за проверката ще ти обеснявам какво да правиш няма проблеми. Поздрави
                Fiat Brava 1.6 16V 90HP
                Fiat Brava 1.2 16V 80HP
                Fiat Bravo 1.2 16V 80HP

Коментар

Re: ...

dqnkov написа:
                  ами искам да помогна но от растояние няма как. Ако имаш път към търново ми звънни 0886840076- иван. С каквото мога ще ти помогна.А ако искаш ми звънни и за проверката ще ти обеснявам какво да правиш няма проблеми. Поздрави
                  Много благодаря за предложената помощ! Не мисля, че ще се наложи Поздрави,

Коментар

Valiosport написа:
                    Rokambol написа:
                    Втулки на стартер.
                    Няма логика ... Ако са втулки няма да върти и като е студена
                    колега, много убедено изказваш некомпетентното си мнение. логика си има и е много сериозна. по въпроса освен ЛАГЕРИ, да лагери са на някой стартери на браво, не втулки, то може да е някоя кофти връзка, която иска почистване, изгасването на лампи значи много висока консумация на стартера, поради задържане или лоша връзка. лесно ще разбереш като измериш акумулатора в момент на проблем с паленето, за мен не е той виновника. ако не заредда алтернатора и бъде изтощен от карането, то няма как до сутринта да се самозареди и студена да си върти нормално.
                    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                    Fiat Bravo'97 1,6 16v
                    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Подобна тема http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...115&highlight= . Има няколко интересни предложения. Не съм се занимавал и все още карам с този проблем.
                      Fiat Bravo 80 16V

Коментар

kondov написа:
                        Подобна тема http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...115&highlight= . Има няколко интересни предложения. Не съм се занимавал и все още карам с този проблем.
                        Мерси за линка!!! Като гледам май това ми е проблема. Утре ще го сваля...Поздрави,

Коментар

Working...
                        X