Ще ме извините, ама карам това чудо от 10 дена и около 1000 км. вече и сякаш очаквах по-малък разход, та за това да попитам. Колата е Пунто 1108 кубика, моноинжекция, на бензин, газ не виждала, няма и да види, сменена ламбдасонда, махнат катализатор, всичко друго е стандартно, диагностиката на мотора е перфектна. Разхода, който ми дава смесено градско/извънградско ми идва около 8 литра, като може би извън града я натискам повечко, но то и не става иначе с това малко моторче, че не го ли засиля преди баира увяхвам. Очаквах около литър надолу среден разход или казано по друг начин 6 извън и 8 в града, като се има предвид , че града ни е малък и сравнително ненатоварен като движение. Пишете така ли си горят, че се получава странен парадокс - пунтото го взех за кола да се учи жена ми да кара и като по-икономичен автомобил, а се оказва че ще гори почти колкото другата ми кола, която като коне е 2 пъти над пунтото, почти толкова и като кубатура, а и тежи 1300 кг. :D :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какъв е нормалният разход на Пунто
Collapse
X
-
Re: Какъв е нормалният разход на Пунто
michev написа:Ще ме извините, ама карам това чудо от 10 дена и около 1000 км. вече и сякаш очаквах по-малък разход, та за това да попитам. Колата е Пунто 1108 кубика, моноинжекция, на бензин, газ не виждала, няма и да види, сменена ламбдасонда, махнат катализатор, всичко друго е стандартно, диагностиката на мотора е перфектна. Разхода, който ми дава смесено градско/извънградско ми идва около 8 литра, като може би извън града я натискам повечко, но то и не става иначе с това малко моторче, че не го ли засиля преди баира увяхвам. Очаквах около литър надолу среден разход или казано по друг начин 6 извън и 8 в града, като се има предвид , че града ни е малък и сравнително ненатоварен като движение. Пишете така ли си горят, че се получава странен парадокс - пунтото го взех за кола да се учи жена ми да кара и като по-икономичен автомобил, а се оказва че ще гори почти колкото другата ми кола, която като коне е 2 пъти над пунтото, почти толкова и като кубатура, а и тежи 1300 кг. :D :DФиат Пунто 1,2 HSD
-
Познати са ми се оплаквали от Зверски разход на Пунто 1.1 !!!Говорим за 10-15 градско, карано от жена, хаха! Ама спирачките му задържали и още какво ли не...Да чукна на дърво, аз моето си го крепя много и в София на бензин ми дава 9-10, а на газ 8-9!!!! Няма какво да желая повече от тая кола!Извънградско пада на 6-7 газ! Пу-пу, да не са ми уруки, пу!
Коментар
-
То аз съм си виновен, щото кола под 1.8 не съм карал /то никога не бих си и взел малолитражка, ама пунтото ми го подариха/, и си викам сега тая малолитражка ще гори наполовина на другата кола, е да ама не, просто съм слушал как се надлъгват собственици на малолитражки и що ли съм им вярвал. Та поне за мен спрямо това, което е колата , разхода е неоправдано висок, а и като почнах да го потягам се оказа че е всичко друго, но не и евтино за подръжка, като говоря за качествени части, но аз винаги така си и правя колите и имам база за сравнение. Както и да е, жената ще се учи да кара поне :D .
Коментар
-
Много зависи какво означава за теб читави части,ти търсиш маркови или читави?И аз не съм казъл,че има носачи за 60 лв,само си мисля,че много се изхвърли с тези от по 130.Предполагам,че дори в Ауто Италия ще са им по ниски цените.Със сигурност ще ти кажа,че съм купувал от там задни амортесьори Елстар на 65 лв.ex. punto elx 1.2i
Lancia Libra 1.6
Коментар
-
Носач на Moog с цена 132 и стотинки, на Delphi 122 лв, амортесьорите на Monroe i ALCO са на цени над 70-80 лева, говорим за заден, за предни не съм проверявал. Това са части, използвани от мен и колеги на различни автомобили, даващи добро съотношение цена/качество. Както и да е, всеки разбира нещата посвоему.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар