стрелката на маслото не утива точно на 3 бара а седи малко по надоло от резката 3 бара...интересуваме ако някой знае кой е датчика които подава информацията до таблото за налягане масло!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
кой е датчика за маслото на пунто гт
Collapse
X
-
поне цените може да си проверите сами http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=1&show=1
Коментар
-
eh4ev07 написа:поне цените може да си проверите сами http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=1&show=1
Коментар
-
punto_gt_turbo написа:колко струва нов?
Коментар
-
ясно...няма да се купува..но проблема ми е следния стрелката на барометра на маслото не отива до 3бара а седи малко ко надоло на студен мотор....мисля че е от датчика...но може и помпа да е???мисля да сваля картера за профилактика!Сега:Fiat Punto GT 1.4 turbo 136HP
Преди:Alfa Romeo 145 1.6 16v 120HP
Коментар
-
punto_gt_turbo написа:ясно...няма да се купува..но проблема ми е следния стрелката на барометра на маслото не отива до 3бара а седи малко ко надоло на студен мотор....мисля че е от датчика...но може и помпа да е???мисля да сваля картера за профилактика!
Коментар
-
biser_as написа:punto_gt_turbo написа:ясно...няма да се купува..но проблема ми е следния стрелката на барометра на маслото не отива до 3бара а седи малко ко надоло на студен мотор....мисля че е от датчика...но може и помпа да е???мисля да сваля картера за профилактика!Сега:Fiat Punto GT 1.4 turbo 136HP
Коментар
-
Може да е помпа, редукционен клапан в помпата, хлабини в лагери, калпав маслен филтър също ми е давал такива симптоми, вярно не на фиат, ама то се си е мотор. А на Алфа 155 сложихме датчик от Лада, и беше по памет 8-9 лева, ама май правихме преходна втулка. Между другото счупена пружина на клапана на помпата, или боклук застанал в него са ми създавали такива проблеми.
Коментар
-
punto_gt_turbo написа:според теб не ли?карах друго пунто гт неговата стрелка направо прехварля делението на 3 бара?карам с Кастрол 10 40 на 1000км е маслото!
Коментар
-
biser_as написа:punto_gt_turbo написа:според теб не ли?карах друго пунто гт неговата стрелка направо прехварля делението на 3 бара?карам с Кастрол 10 40 на 1000км е маслото!Сега:Fiat Punto GT 1.4 turbo 136HP
Коментар
-
punto_gt_turbo написа:на празен ход мн загряла седи между 1 б и 1.5 б
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар