Къде се намира горивният филтър на Браво 1.6 16В-103 к.с
Здравейте ! Извинявам се за глупавия въпрос, но бихте ли ме "светнали" къде се намира бензиновият филтър на въпросният Фиат ? Утрепах се да се оглеждам, но и идея си нямам.
Колата е ноември 1999 г. Колекторите са пластмасови. Излиза, че въпросният филтър е вграден в "кошницата на бензиновата помпа". А къде се намира бензиновата помпа ..... и как изобщо се сменя този филтър ?Още веднъж моля за извинение за досадните въпроси ! Досега си карах едно Пежо 405 1.9 бензин и при него бензиновият филтър просто си е закрепен за греда на купето над задният мост. Съответно и смяната му ставаше за секунди.
Не се сменя! Живота му е колкото на помпата но в българия може да се наложи да го чистиш Щом колата върви не го пипаи! Сондата се намира под черен пластмасов капак в багажника. Има доста теми с снимки ако искаш ги потърси.
ОК, в кошницата е, ама как се почиства? Чистих инжекторите, но явно в резервоара има доста боклуци и се запушват отново. Ще дам да измият резервоара и тръбата, но как да почистя този филтър в кошницата с помпата? Удачно ли е да се монтира допълнително филтърче за горивото някъде по тръбата? Този модел е с гориво само напред, няма за връщане в резервоара. Напоследък доста коли само на бензин имат проблеми със замърсяване на инжекторите вследствие на кофти гориво при това на суперскъпа цена.
под филтър мисля че колегата има предвид една мрежичка пред помпата. филтър може да си монтираш не мисля, че е голяма философия избираш си някой лесен за монтаж и лесно място за обслужване понеже там под гумата не е много удобно и си ти.
Fiat punto 1,1
Fiat bravo 1,6 16v
Fiat bravo 2,0 20v
Honda civic 1,5
BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...
Има и за връщане къде иначе ще отива излишния бензин .има филтри за помпа 10-15 лв са Вадиш кошницата и сменяш може да продухаш и клапанчето понякога запъва
твоята кола няма бензинопровод за обратен бензин, както и горивен филтър.Не се продава филтър за нея филтриращият елемент е в самата кошница на помпата.Представлява една кръгла пластмаса ,в която има филтърна хартия.По този начин са направени доста коли.АЛФА 156.БРАВО 1.6 с пластмасовият колектор.Пунто-2.Алфа147.
Никакъв не е проблема да си сложиш филтър като на 1.6 с метален колектор даже може и да ползваш и същото място сигурен съм че на купето ше има предвидено място за закрепване.
FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар