chapat написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко е нормният разход на масло за Punto Sporting MK1
Collapse
X
-
tarabas
-
tarabas
rusee написа:Градски,сигурно имаш предвид семеринга на разпределителния вал,а не коляновия.Иначе аз 2 пъти го сменям вече,все от там протичаше.Гарнитурата на капака също съм сменел и пак си доливам масълце,трябва да се сменят пусти гумички.
Коментар
-
Гарнитурата на капака си я сменях сам,а за смеринга колко са ми взели не помня.След смяна на гумичките трябва да спре да го гори.Мисля,че за около 120-30 лв. е въпросният ремонт.Но според мен е по-добре първо да се оправят течовете,защото така не знаеш гори ли го или ти изтича.В случая при мен го гори
Коментар
-
Хора, от майстори които твърдят че да ти хвърли литър-два от смяна до смяна е нормално трябва да бяга човек като дявол от тамян. Да останат гладни дано. Аз карам купе 1.8 с френско тотал 10х40. Масло не съм губил никога. Пълня го до максимума и горе-долу така го и изливам. Също така карам и друга марка кола, вече 70 000км съм изминал с нея и от смяна до смяна масло не съм губил. Не може да ви текат като лейки моторите и това да е нормално. Сменят се гумички на клапани, семеринги на валове, гарнитури, ако се наложи и маслени сегменти. Самата загуба на такива количества масло означават, че имате проблем някъде с мотора ви, нито добавки нито доливания са решения. Оправете си двигателите!Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
tarabas
rusee написа:Гарнитурата на капака си я сменях сам,а за смеринга колко са ми взели не помня.След смяна на гумичките трябва да спре да го гори.Мисля,че за около 120-30 лв. е въпросният ремонт.Но според мен е по-добре първо да се оправят течовете,защото така не знаеш гори ли го или ти изтича.В случая при мен го гори
Коментар
-
tarabas написа:rusee написа:Гарнитурата на капака си я сменях сам,а за смеринга колко са ми взели не помня.След смяна на гумичките трябва да спре да го гори.Мисля,че за около 120-30 лв. е въпросният ремонт.Но според мен е по-добре първо да се оправят течовете,защото така не знаеш гори ли го или ти изтича.В случая при мен го гори
Коментар
-
Колега,аз бях така с едно типо 1,4 и като го отворих-що да видягумичките на клапаните нови,но се разхождат по стеблата на клапаните,явно някои "майстор" е забравил да ги набие на водачите.То все едно ги е нямало,та тогава ми гореше към 1 кило на 2000 км(което е 5 кила на 10 000)
,след като ги смених и поставих както трябва разхода на масло спадна цели 10 пъти-наливам до максимума и след 10 000 км преди да го източа е на средата-т.е. 0,5 литра,което е добре като се има предвид че ми омасляваше от гарнитурата на картера.Така че не се замисляй и сменяй гуменяците
Fiat Brava 1.2,16в
Коментар
-
Аз правих основоен ремонт преди 40-50 К но си доливам около 1л на 10000Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
Колкото и да се омаслява неможе да губи толкова масло.За да има такъв разход, трябва да капе на капки като паркирате някъде.А иначе за никоя малолитражна кола не е нормално да губи повече от 700-800 грама на 10000.Това дето го пишат като разход в книжките е за тотално издухана кола преди ремонт.Иначе ако няма да се кара много колата не е ценово оправдано да се прави ремонт.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар