Здравейте!Щастлив собственик съм на Punto Sporting MK1 (1.2, 16v, 86 к.с.) и се чудя колко масло е нормално да харчи този двигател. На моя ми се налага да му сипвам по 2л. на 10000км (Selenia 20K, 10W40), въпреки че не ги изгаря всичките. По моя преценка реално изгаря към 1.5л.По книжка, за този модел Fiat дават максимален разход до 0.25л/1000км, но пък ауспуха ми е омазнен в края. Поне по километраж колата гони 198000км.Ще се радвам да науча наблюденията по този въпрос на други собственици на този модел Punto.Поздрави!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко е нормният разход на масло за Punto Sporting MK1
Collapse
X
-
tarabas
Koлеги при мен е същия проблем. За 6000км съм долял към 2л. масло. Това е ненормално! Нямам никакви течове, дори и от ауспуха не пуши. Говорих с монтьори и ми казаха, че гумичките на клапаните са за смяна, гарнитурата на капака(задължително) и семеринг на коляновия вал(този от към ангренажа)
Коментар
-
tarabas
petio4528 написа:Ами колега пробвай първо с гумички и виж дали ще се оправи.Ако е 1.2 75коня ме съмнява,но пробвай първо с тях.
Коментар
-
tarabas
petio4528 написа:Трудът става скъп,заради семеринга.Гумички се сменят без да се сваля главата.А ти с какво масло я караш и пробвал ли си с друго?
Коментар
-
Значи,този двигател се кара с 10w40.Много ли тече от капака на клапаните и от семеринга?Мисълта ми е,че ако не тече много е хубаво да си смениш първо гумичките.И ще видиш дали ще има някаква разлика в разходът на масло.А гарнитурите винаги можеш да ги смениш.Ако решиш да сменяш гумички ги патай как ще ги сменят,че има много тарикати дето искат да свалят главата,заради тях и тогава филмът става голям.ex. punto elx 1.2i
Lancia Libra 1.6
Коментар
-
tarabas
petio4528 написа:Значи,този двигател се кара с 10w40.Много ли тече от капака на клапаните и от семеринга?Мисълта ми е,че ако не тече много е хубаво да си смениш първо гумичките.И ще видиш дали ще има някаква разлика в разходът на масло.А гарнитурите винаги можеш да ги смениш.Ако решиш да сменяш гумички ги патай как ще ги сменят,че има много тарикати дето искат да свалят главата,заради тях и тогава филмът става голям.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар