Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко е нормният разход на масло за Punto Sporting MK1

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колко е нормният разход на масло за Punto Sporting MK1

Здравейте!Щастлив собственик съм на Punto Sporting MK1 (1.2, 16v, 86 к.с.) и се чудя колко масло е нормално да харчи този двигател. На моя ми се налага да му сипвам по 2л. на 10000км (Selenia 20K, 10W40), въпреки че не ги изгаря всичките. По моя преценка реално изгаря към 1.5л.По книжка, за този модел Fiat дават максимален разход до 0.25л/1000км, но пък ауспуха ми е омазнен в края. Поне по километраж колата гони 198000км.Ще се радвам да науча наблюденията по този въпрос на други собственици на този модел Punto.Поздрави!

Висок ти е разходът колега.Това е към 1.7 литра.Пуши ли колата в движение?
    ex. punto elx 1.2i
    Lancia Libra 1.6

Коментар

Не, никакви пушеци няма

Коментар

Колега караи и не му мисли,моето пунто е 1.6i 90kc и от както сам го купил не е искарало от смяна до смяна с маслото.За пробег от 10000 км си похапва към 1.5масло.Погледни си гарнитурата на картера да не ти сълзи

Коментар

много е аз за 1 година не съм доливал.а съм минал към 8000.
          Fiat Punto Sporting 1.2 16V MPI 86hp 98

Коментар

кола

Ако колата е наред не би трябвало да ги гори . Провери свещите дали са чисти . Може от някъде да тече .От семеринга на скоростите или от другата страна . Аз не доливам изобщо от смана до смана .Преди ми се наложи да сменя въпросния семеринг от там сълзеше .
            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Koлеги при мен е същия проблем. За 6000км съм долял към 2л. масло. Това е ненормално! Нямам никакви течове, дори и от ауспуха не пуши. Говорих с монтьори и ми казаха, че гумичките на клапаните са за смяна, гарнитурата на капака(задължително) и семеринг на коляновия вал(този от към ангренажа)

Коментар

Ами колега пробвай първо с гумички и виж дали ще се оправи.Ако е 1.2 75коня ме съмнява,но пробвай първо с тях.
                ex. punto elx 1.2i
                Lancia Libra 1.6

Коментар

petio4528 написа:
                  Ами колега пробвай първо с гумички и виж дали ще се оправи.Ако е 1.2 75коня ме съмнява,но пробвай първо с тях.
                  Да 1.2 75 е, няма да пробвам само с гумички а с всичко изброено, така и така ще се сваля капака по-добре да се смени гарнитурката и семеринга. Частите излизат към 15лв. Труда е скъп това е пречката...

Коментар

Трудът става скъп,заради семеринга.Гумички се сменят без да се сваля главата.А ти с какво масло я караш и пробвал ли си с друго?
                    ex. punto elx 1.2i
                    Lancia Libra 1.6

Коментар

двигателите ви са чурнали като чешми..да не карате двутактови двигатели адски много е това
                      Пунтак 1.1 с лека измама под капака

Коментар

petio4528 написа:
                        Трудът става скъп,заради семеринга.Гумички се сменят без да се сваля главата.А ти с какво масло я караш и пробвал ли си с друго?
                        Положението след като взех колата преди една година беше следното: Докато не обслужих колата след като я взех не губеше ВЪОБЩЕ масло. След смяната картинката беше различна, майсторът който ми смени маслата и ремъците ми предложи масло Statoil 15w40 каза ми, че бил доволен от него и че за тези двигатели трябвало малко по-гъсто масло. Както и да е доверих му се и после се почна с лапането. Искарам ли колата извънградско задължително губеше масло. В градски условия не го пипа. След като изгори въпросното ново масло, сипах 10w40 което за разлика от другото се губи по-малко. Според мен проблема не е в маслото, може би преди смяната колата е била с добавка. Незнам вече какво да си мисля и какво да правя, само се лутам из майстори и всеки различно ми говори. Едни ми казват да сложа хубаво масло, други ми казват че не било от маслото, трябвало ремонт и.т.н

Коментар

Значи,този двигател се кара с 10w40.Много ли тече от капака на клапаните и от семеринга?Мисълта ми е,че ако не тече много е хубаво да си смениш първо гумичките.И ще видиш дали ще има някаква разлика в разходът на масло.А гарнитурите винаги можеш да ги смениш.Ако решиш да сменяш гумички ги патай как ще ги сменят,че има много тарикати дето искат да свалят главата,заради тях и тогава филмът става голям.
                          ex. punto elx 1.2i
                          Lancia Libra 1.6

Коментар

petio4528 написа:
                            Значи,този двигател се кара с 10w40.Много ли тече от капака на клапаните и от семеринга?Мисълта ми е,че ако не тече много е хубаво да си смениш първо гумичките.И ще видиш дали ще има някаква разлика в разходът на масло.А гарнитурите винаги можеш да ги смениш.Ако решиш да сменяш гумички ги патай как ще ги сменят,че има много тарикати дето искат да свалят главата,заради тях и тогава филмът става голям.
                            Oт никъде не тече колега. Има само леко омасляване по блока, но това е нормално за всяка стара кола. Плюс това не ми прави никакви локвички като е спряна. Незнам от къде го губи, явно във високи обороти 2000-3000 оборота го изхвърля от някъде, но пък щеше да е видимо тогава. Незнам...А за смяната, пичовете от сервиза казаха, че ще се свали само капака на клапаните.

Коментар

имам пунто 1.2 МК1 изминал съм към 4000км. и вече съм долял към половин кило.приказвах с един майстор и ми каза до кило кило и двеста било нормално от смяна до смяна да изгори.според мен не е така
                              uno-1.5i понто 1.2i

Коментар

Working...
                              X