Колеги, вариатора ми трака все едно карам дизел. Интересува ме ако не го сменя освен дразнещия шум, друг страничен ефект има ли(някаква разлика във вървежа, в разхода)? Също така с този ремонтен комплект колко кара или да събирам 400лв за нов?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вариатор Coupe 1.8 16v
Collapse
X
-
u_bo
Re: Вариатор Coupe 1.8 16v
injekciona написа:Колеги, вариатора ми трака все едно карам дизел. Интересува ме ако не го сменя освен дразнещия шум, друг страничен ефект има ли(някаква разлика във вървежа, в разхода)? Също така с този ремонтен комплект колко кара или да събирам 400лв за нов?
Коментар
-
Да, видях я и тази тема. Днеска доста изчетох и общо взето разбрах, че с този ремонтен комплект няма какво да се занимавам изкарвали около 5000км. Само малко се пообърках, като почне да трака вариатора как влияе на колата. В някои теми главно в алфа форума някои са писали, че ставала по мудна в ниските обороти, други пишат, че във високите и не ми стана много ясно. Също така на разхода какво влияние оказва, ако някой може да ми обясни ще съм му благодарен Иначе сега ще се разтърся за някой на по-добра цена и ще събирам пари да го сменям, че 380лв не ми се дават, като в Англия го има за 100+лв по-малко. То бива надценки ама чак пък толкова... Ако не намеря ще чакам братовчед ми да ми го донесе по нова година.MEMO написа:Колега без да сменяш никакви ремонтни комплекти отвори и презацепи вариатора така като съм описал в линка даден по-горе.Без значение от износване на шлици ,зъбчатки и шайби ще се радваш на безупречната работа на вариатора още много хиляди километри/толкова колкото е изкарал досега/.
Коментар
-
Посочих ти начин с гаранция за успех 100 процента от мен,но щом ти се дават пари разбира се че нов е по добре ,все пак икономиката трябва да се движи.Тракането по никакъв начин не влияе на работата на мотора ,вариатора продължава да си работи но на ниски обира луфтовете в себе си с този звук ,последствията за мотора са НИКАКВИ.
Коментар
-
Да, разбирам и съм ти благодарен, но като не съм се занимавал никога с такива работи, как да го направя сам... а да отида при някой майстор и да почна да му обяснявам как да направи нещо, от което си нямам понятие, не върви малко. Да беше по-близко, да дойда и да ти платя да ми го оправиш ама... Иначе изобщо не изгарям от желание да дам 400лв за нов...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар