Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Регулатор на налягането на горивото

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Регулатор на налягането на горивото

Здравейте,Въпросът ми е относно регулатора на налягането на бензина на 1.6 16В.Когато купих колата, регулатора беше с прекъснат и запушен вакуум от смукателния колектор.От тогава се съмнявам в този регулатор. Възстанових вакуумния маркуч и си мислвх че всичко е ок, защото нямаше загуба на вакуум когато всмукна с уста, но сега започвам пак да си мисля че нещо не е наред.Когато разкача вакуума, не виждам никаква ралика, освен малкото вдигане на оборотите, поради допълнителния въздух , влизащ през щуцера на колектора.Като го запуша с пръст, оборотите се връщат колкот трябва.Когато всмукна с уста откъм регулатора, няма абсолютно никаква разлика, дори минимална и от там си мисля , че тоя регулатор не си върши работата.Някой имал ли взимане-даване с тая джаджа?
    FIAT BRAVO II 1.4 GPL
    FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
    FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
    FIAT UNO 1.5

Колега, нямам практически опит с този регулатор. Предназначението е ясно - да държи налягането на горивото в рейката по-голяма с определена стойност от това във входния колектор. В противен случай количеството гориво впръскано от инжекторите ще зависи от вакуума в колектора. До колкото разбирам в твоя случай ECU успява да се справи със справи с компенсирането на този ефект. Но във всички случай е добре да провериш дали работи (с манометър за бензина) и да го свържеш с вакуум маркучето към колектора.
    Fiat Marea 1.8 16V ELX

Коментар

Мерси за отговора!За съжаление нямам маномерът под ръка. Дали се справя ЕКУ-то - да, доколкото колата върви, но първо - градския разход не ми харесва и второ - имам едно придърпване на ниски обороти, особено при незагрял двигател. И като се има впредвид, че предишния собственик е запушил ваккумния маркуч, предполагам че и той е имал проблеми или подозрения.Аз все си мисля, че след като променям налягането към регулатора от това на празен ход до атмосферно, и не се вижда абсолютно никаква промяна в оборотите, то той изобщо не си върши работата?
      FIAT BRAVO II 1.4 GPL
      FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
      FIAT UNO 1.5

Коментар

Днес с разкачен вакуум вървя доста по-добре. Утре ще се жертвам 60лв и ще си купя нов регулатор. По всичко личи че той - ЕКУ не дава грешка, а колата не върви добре.
        FIAT BRAVO II 1.4 GPL
        FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
        FIAT UNO 1.5

Коментар

Working...
        X