Стъпковия мотор-истината е някъде там!Ако след обучението не се оправи,вземи друг за проба,обучи го и ако е по-добре намираш един читав от моргата и готово.При моето Браво имах идентичен проблем-оказа се,че в някои моменти просто той спираше да работи.Хрумва ми и още една идея-щом след високи обороти ти гасне може да е и от TPS-а.Успех!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
странно гаснене на браво 1.6 16
Collapse
X
-
здравейте и аз имам подобен проблем но на мен ми свети индикатора за fuel injection имам браво 1.6 16v и падат оборотите под 1000 и гасне като я закарах при един приятел в сервиз ми каза че на колата нищо и няма но проблема възниква след определено време на пътя някой знае ли от какво може да е ? Мрс предварително:P:P:P
Коментар
-
Здравейте!И аз имам подобен проблем! Браво 1,2 16V. Като пусна по инерция, (например наближавайки червен светофар, или преди да завия), оборотите падат до около 500 и ако оставя така по продължително (без да дем газ) гасне. Прави го когато си иска. Понякога си е наред, понякога като й скимне го прави. Водих я два пъти на диагностика и ми казаха всичко е наред. Ама всъщност нищо не е наред. И аз се чудя какво да я правя.На място пак така, понякога си държи 750-800 обората без проблем, понякога държи пак 750-800 но притриса, а понякога пада до 500 и ако я оставя така без да подам гас изгасва. Писна ми вече от майстори.
Коментар
-
LITHIUM написа:Здравейте!И аз имам подобен проблем! Браво 1,2 16V. Като пусна по инерция, (например наближавайки червен светофар, или преди да завия), оборотите падат до около 500 и ако оставя така по продължително (без да дем газ) гасне. Прави го когато си иска. Понякога си е наред, понякога като й скимне го прави. Водих я два пъти на диагностика и ми казаха всичко е наред. Ама всъщност нищо не е наред. И аз се чудя какво да я правя.На място пак така, понякога си държи 750-800 обората без проблем, понякога държи пак 750-800 но притриса, а понякога пада до 500 и ако я оставя така без да подам гас изгасва. Писна ми вече от майстори.Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
Преди време имах проблем с оборотите - отвереме на време пак бяха ниски и на светофари ми гаснеше. Почистих само дросела, моторчето само го бях свалил без да съм го отварял и почиствал. След което - изключване на акомулатора, за един час, палене и изчакване до включване на перката. Оборотите доста време след това играеха между 1000 и 2000 но не са падали под 800. После за няколко месеца се оправи. Сега може би от около месец пак отвреме на време почна да се появява проблема с 500 оборота, напоследък все по често. Странното е че когато изключа от скорост за да намалявам, оборотите падат до 500 и понякога когато спра на място, веднага сами се вдигат до 800.Много странна работа, прави каквото си иска, но напоследък все по често. Незнам вече каво да правя.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар