Колеги проблема е следния.Колата гори супер много.С 85лв.гориво извънградско съм минал почти 300 км.А в градски условия разхода е около 14.5.Това за мен не е нормално въобще,още повече и че не върви като хората и при по продължително каране при спрян и изгасен автомобил отзад в дясно мирише на суров бензин.Някакви идей какъв може да е проблема и какво да погледна или съвет каде да я заведа да я прегледат,че нема смогване с тоя разход. Нормално ли е извънградско стрелката на температурата да е две чертички преди средата.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Много висок разход на Браво 1.6
Collapse
X
-
Не че разбирам, но имам подобен опит. Ако термостата е заминал има две положения: запецнал е отворен - бавно загрява колата и гори много защото караш на смукач повече време, но не прегрява, или е запецнал затворен - колата щеше да е прегрявала вече и колегата щеше да има други въпроси Поне при мен, като тупна отгоре и стрелката за температурата застава където трябва, след известно време пак скача рязко и се връща сама. Ясно е, че такава рязка промяна в температурата на охладителнта течност не е възможна, тоест проблема е в калпавото табло, което само по себе си не е болка за умиране (въпреки че остарях с поне две години като скочи за пръв път стрелката :D ) По проблема със високия разход не мога да помогна, като предполагам че възможните причини са доста.
Коментар
-
причините може да са доста.свети ли ти лампата на инжекциона.аз го имах същия проблем с разхода и невървежа.оказа се прекъснат кабел на датчика на разпределителния вал и разхода ми беше точно 14,5 градско.провери точно под смукателните колектори има два датчика от единия трябва да тръгва тънко черно кабелче и да отива към амгренажната ролка на изпускателния вал.пускам ти две снимки на едната са датчиците под колекторите от този оградения трябва да тръгва кабела,а на другата снимка е самия кабел който минава покрай тръбичката дето се налива масло.Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
-
Мирис отзад вдясно ми мирише на теч на бензин. Нито термостат, нито ламбда сонда нито двете заедно могат да докарат 40литра/300км извънградско.Термостата ми докарваше 6,5/100 вместо 5,5/100, а ламбда сондата в момента ми е откачена и не дава разлика в разхода.FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
FIAT UNO 1.5
Коментар
-
stanleyhacker написа:Мирис отзад вдясно ми мирише на теч на бензин. Нито термостат, нито ламбда сонда нито двете заедно могат да докарат 40литра/300км извънградско.Термостата ми докарваше 6,5/100 вместо 5,5/100, а ламбда сондата в момента ми е откачена и не дава разлика в разхода.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар