Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто Спортинг-Температура

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

имам два бр пунто 75 и при двете показва като на снимката!!!!! Даже се чуда дали тази снимка не я правих аз едно време
    Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
    Втората......пак същата!
    (_-_)______////_______(_-_)
    Punto75-Вече на жената!
    Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

bmahob написа:
      имам два бр пунто 75 и при двете показва като на снимката!!!!! Даже се чуда дали тази снимка не я правих аз едно време
      Възможно е да е твоя снимката, а някъде имаше и друга снимка с написани градуси но неможах да я намеря. Ето и моя снимка, за да видите какво показва при мен в движение.
      Прикачени файлове
      FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST

Коментар

Дали? Що тогава инжинерите на ФИАТ не са ти сложили маркер на 1/4 ами са ти го сложили на средата на цифербалата. Странно, нали? А дали пък случайно датчика не е прецакан или пък таблото се е бъгнало.[/quote]Колега не е ли малко странно на всички пунтаци да е прецакано таблото?

Коментар

Може и да е нормално това показание, но е логично според мен стрелката да стои точно по средата м/у двете одебелени чертички, при мойто пунто температурата си стои точно по средата на уреда, макар че таблото е съвсем различно от това на МК1
          punto HGT

Коментар

Според мен има проблем в таблото, от амортизация не отива в средата, но каква е причината е въпроса, а иначе колата си загрява нормално , просто стрелката "лъже" тъй да се каже, щом на доста хора се държи по този начин, не вярвам всички да са за нови термостати!!

Коментар

Аман от пишман драскачи!!!
              Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
              Втората......пак същата!
              (_-_)______////_______(_-_)
              Punto75-Вече на жената!
              Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

S_BANKOV написа:
                dogydog написа:
                Нормалното е на 1/4 и до колкото си спомням е на 85 градуса на 1/4,на 86 градуса отваря термостата,а малко преди средата където пуска перката е на 87 градуса поне такива данни показва като я закачих
                Дали? Що тогава инжинерите на ФИАТ не са ти сложили маркер на 1/4 ами са ти го сложили на средата на цифербалата. Странно, нали? А дали пък случайно датчика не е прецакан или пък таблото се е бъгнало.
                Aми и на бензина имаш същия маркер посредата. Това означава ли че трябва се с 20 литра да я караш. Бензиновата кола трябва да работи на 78-95 градуса. А чертите и маркерите са там за да се ориентираш. Това не означава че трябва постоянно да си на 90 градуса, само ти се прецаква по-бързо маслото. Проблемите не идват когато си на 1/4 а когато драстично подминеш 1/2. Сичко е въпрос на датчик. Ако ти е прецакан термостата или ще загрява много бавно до-колкото е сложен датчика и перката ще даржи на колкото каже той или ще прегрява ако не може да отвори големия кръг.

Коментар

На мойто а и на предполагам доста пунто от тази грнерация показват все същите данни. Ако стрелката стоеше все на средата когато загрее и закове там,значи вентилатора да не спре да работи. Казвам го от опит и наблюдение,което е затвърдено поради факта на всичко което съм сменил като датчици,и цялата охладителна система По скоро на тези от вас на които кове на средата и там се застои,дори при извънградско,ето там си е за притеснение говоря за бензиновите,дизелови не съм наблюдавал.
                  Fiat PUNTO 176 1.2 85 16V Sporting 99

Коментар

Working...
                  X