Здравейте колеги, искам да ви попитам нормално ли е за пунто спортинг 1,6 90 кс температурата да не се качва повече от пурвата чертичка(при нормално каране), и малко преди средата(в градски условия на светофари)?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пунто Спортинг-Температура
Collapse
X
-
Re: Пунто
kluchar написа:зависи при мен 1.2 ако е на средата вече водата ще ври перката ще върти на бързи обороти иначе карам почти на половината от средатаPower Under Pressure
Коментар
-
Re: кола
WhitePower написа:kluchar написа:аз съм сменял всичко термостат датчик на радятора на двигателя дори и радятора и пак така си еFiat Punto 1.1 6Speed
Коментар
-
Re: Пунто Спортинг-Температура
Lamboy написа:Здравейте колеги, искам да ви попитам нормално ли е за пунто спортинг 1,6 90 кс температурата да не се качва повече от пурвата чертичка(при нормално каране), и малко преди средата(в градски условия на светофари)?LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс
Коментар
-
Re: кола
WhitePower написа:kluchar написа:аз съм сменял всичко термостат датчик на радятора на двигателя дори и радятора и пак така си е
Коментар
-
според мен това е нормалния му работен диапазон. Имам пунто 176 1.2 85 16v и началото на лято 2013 заради точно същия филм с термостата закупих един от хит-ко на behr и тои държи същите нива като от снимките на колегата по горе. Обяснявам си го така,всичко е измерено точно от дачика и е вярно показан на таблото,просто италианеца е направил самия термостат да отваря по рано заради по топлия си климат. Представете си че все стои почти на средата,тогава лятото перката не трябва да спира да работи. Това е малък двигател,згрява бързо и фиат са си оставили луфт време за да не роди преждевременно. Щом има парно и то топли доста добре и при стрелка по ниско от средата значи всичко е добре. Правил съм засичания на гориво и съм еднакъв със стойностите както в ауто дата (старая се всичко по колата да е изрядно и работещо) Съжалявам че толкова късно пиша по тази тема,но не отдавна станах щастлив собственик на моделаи съм се заел със правенето му като нов.
Fiat PUNTO 176 1.2 85 16V Sporting 99
Коментар
-
Ivan Malchev написа:според мен това е нормалния му работен диапазон. Имам пунто 176 1.2 85 16v и началото на лято 2013 заради точно същия филм с термостата закупих един от хит-ко на behr и тои държи същите нива като от снимките на колегата по горе. Обяснявам си го така,всичко е измерено точно от дачика и е вярно показан на таблото,просто италианеца е направил самия термостат да отваря по рано заради по топлия си климат. Представете си че все стои почти на средата,тогава лятото перката не трябва да спира да работи. Това е малък двигател,згрява бързо и фиат са си оставили луфт време за да не роди преждевременно. Щом има парно и то топли доста добре и при стрелка по ниско от средата значи всичко е добре. Правил съм засичания на гориво и съм еднакъв със стойностите както в ауто дата (старая се всичко по колата да е изрядно и работещо) Съжалявам че толкова късно пиша по тази тема,но не отдавна станах щастлив собственик на моделаи съм се заел със правенето му като нов.
FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST
Коментар
-
Ivan Malchev написа:точно за тази снимка говоря,и при мен е така,предполагам че това е нормален режимКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
S_BANKOV написа:Ivan Malchev написа:точно за тази снимка говоря,и при мен е така,предполагам че това е нормален режим
Коментар
-
dogydog написа:Нормалното е на 1/4 и до колкото си спомням е на 85 градуса на 1/4,на 86 градуса отваря термостата,а малко преди средата където пуска перката е на 87 градуса поне такива данни показва като я закачихЩо тогава инжинерите на ФИАТ не са ти сложили маркер на 1/4 ами са ти го сложили на средата на цифербалата. Странно, нали? А дали пък случайно датчика не е прецакан или пък таблото се е бъгнало.
Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар