Моля помагайте! Взех си Мареа 1,8i 16V. Всичко си беше наред докато не смених маслото. Сложих 10W40 на Лукойл лукс, полусинтетика. Минах 50-тина километра и при ускорението на втора след един легнал полицай - зад мене димна завеса. И от тогава все по-чест... Онзи ден я газифицирах и газаджията каза, че дросела бил пълен с масло. Обаче компресия има. Всеки майстор, с който говорих се натиска да прави сегменти (щото най-скъпо). Приятел обаче каза, че е просто от запушен филтър на отдушника на картера. Има ли някой сходен проблем?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бял пушек от ауспуха на Marea 1.8i 16V
Collapse
X
-
Да възможно е маслото в дросела да е от запушен филтър на отдушника за гартерни газова.Но има и доста по-лош вариант за съжалени според мен е по-вероятен.Спукана глава или блок и да смесва антифриз с масло и да ти надува картера от където да качва масло до дросела.Спада ли ти антифриза? Бял пушек по принцип означава, че гори антифриз._/''''''''''''''''''''''''\_
//---------------\\
[( )== //// ==( )]
|_|'------------'|_| ....Punto
-
MorningEnergy написа:Да възможно е маслото в дросела да е от запушен филтър на отдушника за гартерни газова.Но има и доста по-лош вариант за съжалени според мен е по-вероятен.Спукана глава или блок и да смесва антифриз с масло и да ти надува картера от където да качва масло до дросела.Спада ли ти антифриза? Бял пушек по принцип означава, че гори антифриз.
Коментар
-
Първо!!! колко масло наля!!!! сигурен ли си че не си сипал повече, мисля че събира 3.5л ти колко сипа?Провери маркуча на картерните газове, свали го ако трябва и го промии с гореща вода. В него се натрупва едно отлагане дето кат изстине колата и става кат сапун и запушва маркуча, имах случаи дето ми фърчеше зимата капачката на маслото от налягане в картера, а на теб ти е издухвало щеката. Тва запушване в тоя маркуч се получва при кратки разстояния , каране на студен мотор и неизправен термостат. В картера няма начин да не се образува налягане, въпроса е да има от къде да излезе. Затова задължително свали и провери тоя маркуч от картера чак до горе дето влиза в колектора, ако има филтър свали го и него накисни го в бензин и го измии. Но пък щом имаш масло при дросела искренно се надявам да си сипал 4.5 литра вместо 3.5и как ти доиде на ума да купиш масло лук оил що не му сипа М10Д
Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
eh4ev07 написа:от мен малка поправка мотора събира 4.2 л масло с 4 л остава на долна граница но това с какво масло е не коментирам явно съвсем си мрази колата или има излишни пари за ремонт на моторап.п. как е въздушния филтър смени ли го?
Коментар
-
Slavi_Lancia написа:Първо!!! колко масло наля!!!! сигурен ли си че не си сипал повече, мисля че събира 3.5л ти колко сипа?Провери маркуча на картерните газове, свали го ако трябва и го промии с гореща вода. В него се натрупва едно отлагане дето кат изстине колата и става кат сапун и запушва маркуча, имах случаи дето ми фърчеше зимата капачката на маслото от налягане в картера, а на теб ти е издухвало щеката. Тва запушване в тоя маркуч се получва при кратки разстояния , каране на студен мотор и неизправен термостат. В картера няма начин да не се образува налягане, въпроса е да има от къде да излезе. Затова задължително свали и провери тоя маркуч от картера чак до горе дето влиза в колектора, ако има филтър свали го и него накисни го в бензин и го измии. Но пък щом имаш масло при дросела искренно се надявам да си сипал 4.5 литра вместо 3.5и как ти доиде на ума да купиш масло лук оил що не му сипа М10Д
Коментар
-
georgeth написа:eh4ev07 написа:от мен малка поправка мотора събира 4.2 л масло с 4 л остава на долна граница но това с какво масло е не коментирам явно съвсем си мрази колата или има излишни пари за ремонт на моторап.п. как е въздушния филтър смени ли го?
а щом има голяма разлика в цената има защо друг пример (пак с храна дано ме разбереш) я отиди си купи суджук от 10лв/кг и от 25лв/кг и кажи дали имат разлика ?
Маркучите за картерна вентилация на тоя мотор са два и се събират в троика на капака на клапаните до смукателния дросел.
Коментар
-
Маслото на Лукойл едва ли е най-качественото - тука спор нямаНо едва ли проблемите идват от него. По-скоро човека от който си я взел е изсипал куп добавки в предишното.... Белия пушек е признак за горене на антифриз. Все пак да не забравяме, че тези дни е студено и влажно и парата от ауспуха не е пренебрегване (особенно ако колата е газифицирана). Общо взето ако антифризът не намалява, няма поводи за тревоги в тази посока. Високото картерно налягане и горенето на масло за мен са по-притеснителни. Нещата вървят към смяна на сегменти ... и дано само това.
Fiat Marea 1.8 16V ELX
Коментар
-
georgeth написа:MorningEnergy написа:Да възможно е маслото в дросела да е от запушен филтър на отдушника за гартерни газова.Но има и доста по-лош вариант за съжалени според мен е по-вероятен.Спукана глава или блок и да смесва антифриз с масло и да ти надува картера от където да качва масло до дросела.Спада ли ти антифриза? Бял пушек по принцип означава, че гори антифриз._/''''''''''''''''''''''''\_
//---------------\\
[( )== //// ==( )]
|_|'------------'|_| ....Punto
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар