Привет колеги! Имам доста странен, според мен, проблем. Колата ми е Типо 1.6, 1994 г. Студена пали и работи добре. Като вдигне малко градусите (40-70 градуса) на празен ход се опитва да гасне и често успява. Ако не угасне стабилизира оборотите. След като загрее до към 90 градуса, проблема изчезва. Всичко описано до тук се отнася както за работа на бензин, така и на газ. Ще съм много благодарен, ако някой успее да ми обясни на какво се дължи това. По сервизите ми говорят глупости, които не си струва да споменавам...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Типо 1.6 - проблем с празния ход
Collapse
X
-
Re: Фиат Типо 1.6 - проблем с празния ход
Black Phoenix написа:Привет колеги! Имам доста странен, според мен, проблем. Колата ми е Типо 1.6, 1994 г. Студена пали и работи добре. Като вдигне малко градусите (40-70 градуса) на празен ход се опитва да гасне и често успява. Ако не угасне стабилизира оборотите. След като загрее до към 90 градуса, проблема изчезва. Всичко описано до тук се отнася както за работа на бензин, така и на газ. Ще съм много благодарен, ако някой успее да ми обясни на какво се дължи това. По сервизите ми говорят глупости, които не си струва да споменавам...
-
Моно или карб ?||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Re: Фиат Типо 1.6 - проблем с празния ход
g1ovann1 написа:При такъв проблем най-често има вина стъпковия мотор....Провери го при работещ двигател и издърпай буксата след това отново включи....Ако промени оборотите,тичай към някоя морга и си вземи друг-около 50 лв. струват....(ако е закъсал продавача,може и по-евтино да го спазариш)
Коментар
-
Благодаря за съветите! Имам още един въпрос, който е свързан със споменатия проблем. Някой може ли да ми каже какво управлява буталцето с пружина, посочено на снимката със стрелка? Буталото се прибира по-навътре когато колата се опитва да гасне, но ако стабилизира оборотите на празен ход, излиза леко навън. Това е изглед отдолу спрямо разположението в монтирано положение.
Коментар
-
Мда... Разбрах че това на снимката е стъпковия мотор :D Регулираха ми стъпковия мотор, почистиха ми някакъв потенциометър (не съм много наясно точно за какво става дума) и нещата се оправиха :D :D :D Преди това ми направиха диагностика, а не човек да се чуди дали някой датчик не е сдал багажа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар