Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос Фиат Стило 1.6 v16 не подържа ниските обороти

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Въпрос Фиат Стило 1.6 v16 не подържа ниските обороти

    Здравейте нов съм във форума, и от няколко дена имам Стило-то, не знам нормално ли е за този модел, но оборотите на празен ход не са постоянни леко "играят", на моменти подържа около 800 а друг път леко над 1000. Мнение от кое може да е. Иначе за вървене си върви идеално!

    #2
    Проблема е вече отсранен, почистване на дроселовата клапа както е описано тук http://www.fiatforum.com/stilo-guide...rol-valve.html свърши работа.

    Коментар


      #3
      Колега,кажи с две три думи,за по невежите като мен неразбиращи английски,с какво почисти и така нататък?

      Коментар


        #4
        Развърташ си кората на двигателя (имаш 4 гайки - Фиат Стило 1.6) после махаш скобата на тръбата за въздуха, и дърпаш самата траба малко на горе колкото да можеш да бръкнеш в дроселовата клапа (не е нужно да я сваляш), с пръста буташ самата капа в горния и край така че да бъде максимално отворена, и с памучен парцал забърсваш добре отвора, а после и самата клапа по краищата , използвах и препарата за почистване и смазване WD40 (около 4 евро е), след като зглобих всичко някаде бях чел че колата преди да я запалиш даваш на контакт за 60 сек. без да палиш, после изгасяш за около 10 сек. (това е за да може компютъра да се пренастрои) и чак след това палиш. Резултата е че проблема изчезна.

        Коментар


          #5
          Мерси много колега,ще пробвам и аз.

          Коментар

          Working...
          X