Здравейте нов съм във форума, и от няколко дена имам Стило-то, не знам нормално ли е за този модел, но оборотите на празен ход не са постоянни леко "играят", на моменти подържа около 800 а друг път леко над 1000. Мнение от кое може да е. Иначе за вървене си върви идеално!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос Фиат Стило 1.6 v16 не подържа ниските обороти
Collapse
X
-
Проблема е вече отсранен, почистване на дроселовата клапа както е описано тук http://www.fiatforum.com/stilo-guide...rol-valve.html свърши работа.
-
Развърташ си кората на двигателя (имаш 4 гайки - Фиат Стило 1.6) после махаш скобата на тръбата за въздуха, и дърпаш самата траба малко на горе колкото да можеш да бръкнеш в дроселовата клапа (не е нужно да я сваляш), с пръста буташ самата капа в горния и край така че да бъде максимално отворена, и с памучен парцал забърсваш добре отвора, а после и самата клапа по краищата , използвах и препарата за почистване и смазване WD40 (около 4 евро е), след като зглобих всичко някаде бях чел че колата преди да я запалиш даваш на контакт за 60 сек. без да палиш, после изгасяш за около 10 сек. (това е за да може компютъра да се пренастрои) и чак след това палиш. Резултата е че проблема изчезна.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар