Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

не иска да пали на бензин като загрее - купе 2.0 16в

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    не иска да пали на бензин като загрее - купе 2.0 16в

    колата се държи много странно,като загрее и неиска да пали,като се изчака 5 мин да падне темперетурата и няма ядовенякаква идея от какво може да е?

    #2
    Регулатор на налягането - скъсана мембрана и дави през къркуча за вакуума. Пробвай да въртиш по-дълго с гас до дупка да видиш дали ще запали.
    https://www.cialispascherfr24.com/

    Коментар


      #3
      къде е регулатора?като въртя без газ припалва и като пипна газта гасне

      Коментар


        #4
        Регулатора е на едно много ши..но място - под всмук. колектор, отдясно в края на горивната рейка на дюзите. От него излиза едно тънко маркуче за вакуум и влиза във всмукателния колектор. Но след като дадеш газ гасне - може и да не е от него. Все пак провери като откачиш това мъркуче от колектора дали капе бензин от него при даване на контакт - ако капе - за смяна регулатор.
        https://www.cialispascherfr24.com/

        Коментар


          #5
          u_bo имаше същия проблем , оказа се тоя вакум регулатор, така че провери както ти каза колегата.
          Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
          Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
          Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

          Коментар


            #6
            1243

            по принцип колата е с газов инжекцион,онзи ден ходих на газаджия,момчетата я закачиха на лаптопа,оказа се че е откачен мап сензора и заради него неработи и ламбдата(така казаха те) смениха един маркуч който е м/у дросела и стъпковия мотор(беше скъсан и дърпаше въздух)така колата се успа,преди това играеха оборотите,харчеше над 20 газ,обаче е палела винагиднес закачихме еку-то на колатадроселовата клапа не беше както трябва - оправихме ягрешка от МАП-а имаше и нещо за разпределителните валове,обаче всичко това стана докато колата работеше на газ,на бензин пак неиска като е топлаа този регулатор аз сам неможах да го видя ама май разбрах кой му е маркуча и утре ще го погледна макар че е много тясно тамв момента колата понякога пали като е топла и работи на празен ход,като се пипне педала на газта се дави и после нема палене,и смърди гадно.Благодаря за помощта на отзовалите се.

            Коментар


              #7
              регулатора е здрав,няма бензин в маркучето,но видях че маркуча който сменяха газаджийте(от стъпковия мотор до дросела) е много мек и се прегъва на едно место и ми се струва че се вакумира,може ли да е от него?

              Коментар


                #8
                Не. От него по скоро би ти гаснела на празен ход.
                https://www.cialispascherfr24.com/

                Коментар


                  #9
                  При мен на ХГТ, беше същото .. Когато дигнеше температурата до средата се давеше и гасне, след което няма палене докато не изстине малко Оказа се датчик на коляновия вал

                  Коментар


                    #10
                    Когато не иска да запали и провери свещите. Виж дали са мокри или сухи за да знаеш накъде да търсиш. Ако се скапва датчика на вала май няма да има и искра, а щом пали на газ значи проблема не е в искрата. Провери си температурният датчик и бензиновата помпа.

                    Коментар

                    Working...
                    X