Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с дюза-типо 1,6 моно

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с дюза-типо 1,6 моно

    Здравейте,на един познат типото има проблем,дюзата е запушена и не работи на бензин,колата е фиат типо 1,6 90к.с моноинжекцион ,мисля че е двувалка ,някой може ли да намери такава втора употреба ,нова е няма пак и май ще е скъпа,ако някой има идея да пише.

    #2
    Пробвахте ли да разкачите акумулатора за 15-20мин. Може да не е запушена дюзата а компа да е забравил да работи на бензин?
    FIAT BRAVO II 1.4 GPL
    FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
    FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
    FIAT UNO 1.5

    Коментар


      #3
      проблема е че бензина се улива не през дюзата а от страни и когато е студена колата не пали а когато е загряла може да тръгне ако превключиш от газ но не винаги ,дюзата е пробвана да се почисти ама не става ,явно е много зле,някой няма ли накоя стара да се пробва ,по моргите тарсихме ама няма

      Коментар


        #4
        Re: Проблем с дюза-типо 1,6 моно

        Ако проработи след ресета на компютъра, значи трупа грешки при работата на газ. Тогава или си взимаш емулатор за лабмда сондата или направо я разкачваш от буксата, старото ми Типо сега върви така. ПП. Може да идеш и на газанализатор да ти настроят газовата. След монтажа и такава настройка, работеше на газ без да трупа грешки, докато брат ми не се направи на майстор сега видях новото мнение... как така се "улива" ? Бензина стига до дюзата през 2 отвора (през единия влиза, а през другия излиза) пробити в корпуса към отвора в който влиза дюзата. На самата дюза има 2 О пръстена за уплътнение, да не изпуска долния и бензина просто да си изтича към дроселаната клапа ?
        Fiat Brava 1,2 16V SX и колело

        Коментар


          #5
          Има и регулатор за налягането! Да не е в него проблема? Да няма налягане да впръсква? Той е механичен, поместен е в корпуса на инжекциона.

          Коментар


            #6
            Колега имам и дюза и регулатор за продан точно от двувалово типо. Дюзата - 20 лв, регулатора 5. Ако имаш интерес - ще ти кача снимки. Имам и тпс (потенциометър за дроселовата клапа) за същия мотор.
            https://www.cialispascherfr24.com/

            Коментар


              #7
              Аз имам от 1,6 моно 75 коня! Давам я за проба!0888669456Ангел
              Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

              Коментар

              Working...
              X