колеги обяснете ми какви са тези датчици по колектора от горната му страна защото реших да си сменям пластмасовия с метален и нещата са малко по различни.причината е газова уредба.благодаря
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
смукателен колектор за БРАВО 1.6 ПРОБЛЕМ.
Collapse
X
-
предполагам този с 4 кабела е комбиниран и върши работа на 2 други. доколкото знам има различни термостати, с 1 и 2 датчика, може този който е с един, да е с акъв двоен /с 4 жици/ на колектора или нещо такова. затова по-добре разбери какво прави този датчик там и тогава сменяй и променяй. едната му функция е със сигурност като е студена колата да казва на компа да пуска повече гориво, за да може да запали. другата у функция не ми е известна.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Re: ч
gal76 написа:на пласмасовият колектор дачика е мап сензор и температурен дачик на въздуха .на металният е само дачик за температурата на въздуха.fiat bravo 1.6 16v gt
fiat marea 1.9 8v jtd
fiat punto 1.7 td
fiat marea 1.6 16v
Коментар
-
Какво му се чудиш толкова, премести си датчика от пластмасовия колектор на металния, има доста отвори ще пригодиш някои от тях, няма как да минеш без МАП сензора. Това съм го правил преди няколко години. Също така си приспособих и закрепването на оригиналния дросел към металния колектор.ex. Fiat Marea 1.6 16 - 1999
Mazda 6 2.0 Petrol GY 2006
Коментар
-
BobyK написа:Какво му се чудиш толкова, премести си датчика от пластмасовия колектор на металния, има доста отвори ще пригодиш някои от тях, няма как да минеш без МАП сензора. Това съм го правил преди няколко години. Също така си приспособих и закрепването на оригиналния дросел към металния колектор.fiat bravo 1.6 16v gt
fiat marea 1.9 8v jtd
fiat punto 1.7 td
fiat marea 1.6 16v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар