Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за бензинова помпа и захранващите кабели

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Въпрос за бензинова помпа и захранващите кабели

    Здравеите колеги.Някой можели да ми кажи през копето ли минават,кабелите на бензиновата помпа .На Bravo 1.6 16V SX ’97 гд.И какви цветове са захранващите кабели на помпата,че гледам под задната седалка от страната на помпата минават 12 кабела а след митановите ми ботилки има само 10 кабела . Изкам да замеря дали отива ток до помпата,защото чувам как релето щрака като дам на контакт и след 4 сикунди изклчва,А помпата не е чувам да бучи.Лампата на инжекцията си свети нормално като дам на контакт си светва и след няколко секунди си изгасва.Проблема ми е следния.Не чувам бензиновата помпа и колата не пали на бензин,а и не варви.Преди една седмица ми се поеви следния проблем.Сутрин при първо палене бензиновата помпа се чуваше само,при първото даване на ключа на контакт. Но като не запали И пак дам на контакт несе чуваше да бучи. А като запали и след времи я изгася колкото путя включя на контакт без да паля двигателя е чувам. Имам метанова оредба и бутилките ми са точно над капачката на бензиновата помпа.Сменях е преди няма и година помпата,но ми сваляха резервоара. Това е тематами за смяната на помпата ми http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=47842 но не беши от помпата,Боклуци в резервоара имах,в другата тема го пиши. Само дето ми пробутаха някакво минте помпа.а на моита дали нарочно или без да изкат бяхаи и шчупели штуцера за маркуча.Миналия месиц пак ми направи проблем свалиха резервоара и се оказа че вътрешния маркуч който е в коша бил се раззял.Няма да споминавам за майсторите .Виками бил гудиър , менте някакво са ми сложели ,и пак от него ми сложеха .Питам го ти на всеки 7 месица ли ще ми взимаш по 80 лева.В един и същ сервис ходих и двата пътя.Викам поне една година гаранция нямали.Казаха че нямала гаранция а първия път ми взеха 200 лв.А колата е карам от 3 години и повече на метан и преди това съм нямал проблеми.Ако можи някои да погледни дали кабелите са в копето или варвят под него и какви цветове са.Мисля ако са в копето да ги заголя под задната седалка и да меря дали има ток към помпата.А ако са под копето да търся канал. Благодаря предварително.
    Fiat Bravo 1.6 16V SX Бензин 97г 103 к.с. Метан
    Fiat PUNTO MKII 1.2 8V. 60к.2000г

    #2
    Колега, Маркуча ГУДИАР и СЕМПЕРИТ който са на пазара издържат на ГСМ но отвътре, външно не са за ГСМ. Незнам колко кабела са и цветовете но до помпата влизат 4, 2 за нея и 2 за нивомера. Помпата трябва да ти се чува около 4 секунди и да спре/ нагнетява горивото/. Щом не се чува отвори резервуара и я провери с нещоси подръчно.. Куплонга е 1, крачетата в него и те 4/1и2 за помпата 3и4 за горивомера
    Фиат МАРЕА 1.9 ТД100
    харчи: DOSTA

    Коментар


      #3
      Здравейте колеги.Проблема е рашен. Оказа се помпата ,смених я.Кабелите за помпата са, кафяв-бял (+) и черен(-). Кабилите минават под задната седалка от страната на бензиновата помпа. Маркуча пак беши готов раззяден,за един месиц .Смених го със силиконов с обшитка посредата .Би трябвало да изтрае повече времи .
      Fiat Bravo 1.6 16V SX Бензин 97г 103 к.с. Метан
      Fiat PUNTO MKII 1.2 8V. 60к.2000г

      Коментар

      Working...
      X