Колеги,рових се доста във форума но неможах да открия с какъв ключ се отвиват запалителните свещи на Фиат Марея 1,8/16V.Мислех ,че е с обратната страна на ключа за гумите ,който е в комплекта ,но ударих греда.Така че помагайте -какъв е ключа и от къде да си го набавя?Благодаря предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за ключ за свещи!
Collapse
X
-
Тогава това 17мм ключе ,което е на обратната страна на ключа за гуми за какво са го направили?Ако го отрежа и нагрея ,след което го изчукам по шестограм 16мм ,би трябвало да стане.Изглежда доста удобен ключ за тази цел.Но сега ,като се замисля трябва да има гумена вложка в него ,за да задържи свеща и да я държи в ключа.Няма ли някой колега снимка на оригинален ключ да го видим.Fiat Marea Weekend 1.8 16V ELX-1997
Fiat Stilo Multiwagon 1.6 16V 2006
Коментар
-
Колега, не мисля, че в комплекта инструменти има оригинален ключ. Трябва даси купиш "неоригинален". Според джоба може да си избереш повече или по-малко качествен. Аз си купих преди време съвсем кучешка марка за 8-10лв. До сега ми е вършил чудесна работа. Трудно ще нагодиш такъв ключ - сам каза, че има нужда от гумена вложка за да държи свеща. С обикновен камък не става - трябва да е по-дълбок и да има гумена вложка. Имам такъв в личен комплект гедоре, не съм виждал дали се продава отделно.Fiat Marea 1.8 16V ELX
Коментар
-
power66 написа:Тогава това 17мм ключе ,което е на обратната страна на ключа за гуми за какво са го направили?Ако го отрежа и нагрея ,след което го изчукам по шестограм 16мм ,би трябвало да стане.Изглежда доста удобен ключ за тази цел.Но сега ,като се замисля трябва да има гумена вложка в него ,за да задържи свеща и да я държи в ключа.Няма ли някой колега снимка на оригинален ключ да го видим.
Коментар
-
tedynaidenov написа:Колега, не мисля, че в комплекта инструменти има оригинален ключ. Трябва даси купиш "неоригинален". Според джоба може да си избереш повече или по-малко качествен. Аз си купих преди време съвсем кучешка марка за 8-10лв. До сега ми е вършил чудесна работа. Трудно ще нагодиш такъв ключ - сам каза, че има нужда от гумена вложка за да държи свеща. С обикновен камък не става - трябва да е по-дълбок и да има гумена вложка. Имам такъв в личен комплект гедоре, не съм виждал дали се продава отделно.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Ето снимка какъв ключ си купих днес от една бензиностанция. На него пише марка "alca" и отдолу Germany. Още не съм го пробвал. Само с една стара свещ за да съм сигурен в размера. Като се сложи на свещта вътре в ключа си има някаква пружинка която захваща свещта и тя не може да изпадне от ключа.Bravo 1.6 / 16
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар