Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

фиат уно проблем.......видео!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

извинявам се че използвам темата на колегата обаче и аз имам подобен проблем колата е фиат браво 1.4 12 и като е на бензин и подам рязко гъзта и трака подобно за секунда и спира в движение го няма този проблем и като е на метан също не тряка дори и при рязко натискане на гъзта и ако е този проблем и я карам така ко може да стане какво да очаквам да се случи извинявам се още веднаж на колегата че му използвам темата

Коментар

Няма проблем,че ползваш темата,важното е да си решиш проблема.За съжаление аз немога да ти помогна.Сега за моя проблем,до тук е свалена главата.Мотора е отварян и друг път,гарнитурата на главата е лепена със силикон,и е станало мазало вътре.Силикона е задръстил почти всичко,незнам как е издържала тази кола 6 години от както е при мен а кои знае от кога е така.Говорих с един познат майстор,и тои каза,че това клопане е заради гарнитурата.Каза,че и тои е имал подобен случай,отворили колата,шлаифали коляновия вал сменили всичко и я затворили.Когато я запалили пак си клопала,остановили,че е гарнитурата.Преди да я отворя пробвах да махна кабелите на свещите за да видя в кои цилиндър е проблема,излезе,че е работила само на 2 цилиндъра :D До ден два ще я затворя и ще пиша какво е станало.

Коментар

gituli написа:
        Няма проблем,че ползваш темата,важното е да си решиш проблема.За съжаление аз немога да ти помогна.Сега за моя проблем,до тук е свалена главата.Мотора е отварян и друг път,гарнитурата на главата е лепена със силикон,и е станало мазало вътре.Силикона е задръстил почти всичко,незнам как е издържала тази кола 6 години от както е при мен а кои знае от кога е така.Говорих с един познат майстор,и тои каза,че това клопане е заради гарнитурата.Каза,че и тои е имал подобен случай,отворили колата,шлаифали коляновия вал сменили всичко и я затворили.Когато я запалили пак си клопала,остановили,че е гарнитурата.Преди да я отворя пробвах да махна кабелите на свещите за да видя в кои цилиндър е проблема,излезе,че е работила само на 2 цилиндъра :D До ден два ще я затворя и ще пиша какво е станало.
        нещо не се връзва как я е отворил , направил я и пак я е затворил с тази гарнитура че да разбере че проблема е от нея ??? като гарнитурата на главата е за еднократна употребаи какво да му клопа от гарнитурата ако не е пробила водата към цилиндъра ???нищо не ми се връзва да клопа от гарнитура я си махни картера и си свери лагерите поне
        Power Under Pressure

Коментар

Не,неси ме разбрал правилно,а и аз несъм се изразил правилно.Първоначално не е отварял главата,а отдоло(картера).На моята водния радятор не е пълен с антифриз а с бозa.

Коментар

тоя майстор го наемам , как се прави шлайф на коланов беза да се сваля главата си е изкуство а ти ако имаш Боза , значи гарнитурката е фира , отваряй не се размотвай
            Power Under Pressure

Коментар

Ето и няколко снимки.Днес трябва да взема главата от шлаиф,и я затваряме.Утре ще се разбере дали проблема е бил само гарнитурата.

Коментар

е тая кола е работила на 2 цилиндъра с тази гарнитура не сте ли я усетили за това се получава от лошо стягане на главата , или менте гарнитура на алфата се получи същото след 3000 километра и калпав майстор сега си я стегнах аз и не е мръднала вече 5000 км но с тоя силикон са ебали мамата на охлаждането
                Power Under Pressure

Коментар

...

колега шлайфай главата, смени гумичките, пасни клапаните, купи си кадърна гарнитура- за предпочитане рейнц и я затвори- но не ти коства абсолютно нищо така и така си я разпилял да смъкнеш картера и да видиш какво аджаба става отдолупоздрави
                  Fiat Brava 1.6 16V 90HP
                  Fiat Brava 1.2 16V 80HP
                  Fiat Bravo 1.2 16V 80HP

Коментар

абе какво ще кажеш за скъсана гарнитура на главата между цилиндрите?
                    Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
                    Втората......пак същата!
                    (_-_)______////_______(_-_)
                    Punto75-Вече на жената!
                    Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

Значи,когато се появи проблема с тракането,погледнах маслото и антифриза,всичко си беше наред.След наи различни опити паления и кво ли още не,забелязах ,че антифриза е станал на боза.Тогава започнах да махам кабелите на свещите един по един и останових,че последните два цилиндъра неработят.Главата е шлаифана взех нови гумички на клапаните,и нова гарнитура на рейнц.Старата гарнитура също е на рейнц. абе какво ще кажеш за скъсана гарнитура на главата между цилиндрите?Неразбрах този въпрос към мен ли е,и какво очакваш да ти кажа?

Коментар

..

ми щом е така мотора би трябвало преди да я отвориш да ти надува водната система. казуса е интересен. затваряй я и дано всичко е ок
                        Fiat Brava 1.6 16V 90HP
                        Fiat Brava 1.2 16V 80HP
                        Fiat Bravo 1.2 16V 80HP

Коментар

Re: ..

dqnkov написа:
                          ми щом е така мотора би трябвало преди да я отвориш да ти надува водната система. казуса е интересен. затваряй я и дано всичко е ок
                          сигурен ли си... не трябва ли да има и водна магистрала прекъсната да надува сериозно а какво ще кажеш като не си сигурен наи добре не плаши човека!
                          ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                          ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

...

честно казано като я гледам омазана с силикон тази гарнитура се плаша много и се чудя как е вървяла въобще, но смятам че е било добре да се провери преди да се отхлюпи главата, а и човека казва че два цилиндъра не са работили . как си обесняваш маслото във водата? Той писа че е било като боза аз по това се ръководя. Не го плаша колко повече той я е отворил вече и е видял какво става вътре- ако смяташ че не се е уплашил достатъчнопоздрави
                            Fiat Brava 1.6 16V 90HP
                            Fiat Brava 1.2 16V 80HP
                            Fiat Bravo 1.2 16V 80HP

Коментар

колега при подобно продухване между два цилиндъра се губи компресията и е невъзможно да работят а само бълват пламъци и доизгарят гарнитурата наоколо така че симптомите са възможни само от гарнитурата въпроса е при изправянето (шлаифа)на главата кривината да излезе
                              ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                              ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Няма нужда да се карате.Ами да ви кажа не съм се уплашил въопще,поради две причини.Преди 5-6 месеца духна гарнитура на главата пунтото ми,и знам за кво иде реч,и втората тази кола я кара дядото(бащата на женами).Затова незнам и как е работила колата преди да се прецака,само от него знам,че е вървяла много(като за последно).

Коментар

Working...
                                X