Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

въпрос за шум от работещ двигател на брава 1,4 12v

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    въпрос за шум от работещ двигател на брава 1,4 12v

    от известно време се чува лагер като стърже но кой може да е-на динамото или на хидравличната помпа? като махна пистовия ремък изчезва стърженето?освен това като върви ръмжи като че е със спукано гърне а аз си го смених с ново .чета че имало въздуховод .може ли от него да шуми и къде се намира на бравата?

    #2
    Колега пистовия ремък на тоя мотор върти почти всичко да не кажа и всичко(ако изключим валовете ) може и водната помпа да е заминала,като я запалиш заври си главата под капака и се пробваи да прецениш точно от къде идва звука,ти като зи махнал пистовия ремък си могъл да направиш 1000 поразии,предполагам си палил като е махнат щом казваш че тогава шумът го няма.Ако нямаш понятие какво точно търсиш и правиш по добре отиди някъде да ти я погледнат !
    Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
    И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
    .

    Коментар


      #3
      Аиде бе де видя че пистовия ремък върти водната помпа на този мотор. Недей хвърля човека на върбата. Поне една семица съм я карал без пистов ремък. Само гледах да не се движа на фарове. Залагам на обтяхната ролка. Щом си свалял ремъка развъри я поне нея и генератора на ръка. Поне от малко ще те ориентира кое може да бъде. Миналата година я сменях моята точно по същата причина. А завчера понеже сменях ангренажи реших да видя как е лагерчето тъй съм я застъпил. Махнах капсуловката на лагера внимателно и както се очакваже лагера сух та дрънка. Добре го прегледах че сигурно до на зима нямаше да ме окряка. Само внимавай ако решиш да го сваляш, че болта дето му е на оста е с ЛЯВА резба.
      BRAVA 1.4 12v - 1998г.


      http://vbox7.com/play:124bedab

      Коментар


        #4
        Колегата lov е прав водната помпа на този двг се върти от ангренажния ремък,а иначе и аз съм за обтяжната ролка-поне при мен беше от нея подобен шум.
        Fiat Brava 1.2,16в

        Коментар


          #5
          почти на 100% е динамотоПри мен стана същото та даже 2 пъти го ремонтирахАко е ролка се чува като стържене и е горе-доло с почти еднакъв звук и при подаване на газ Ако вие като зил и се чува повече при подаване на газ значи най вероятно са лагерите на динамото и ще дадеш около 100 лв за ремонт.
          КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!

          Коментар

          Working...
          X