Средната чертичка е 93 градуса а чертата под нея е 85 градуса. Моята Марийка работи в диапазон 85-93градуса. Първата степен се включва преди средната черта, а втората малко над нея. В повечето случаи работи на температура малко над 85 градуса. Рядко влючва втора степен, освен ако в адските жеги не съм я гасил многократно, за кратко завърта и спира. Температурата слиза под средната черта и с малко каране отива малко над 85 градуса. Понякога си ползвам климатика за принудително охлаждане Павликени е малко градче, но в жегите 35-40 градуса и пуснат климатик , стрелката е една идея над 85 градуса. На дълго си стои на 85 градуса с и без климатик.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
фиат браво загрява на климатик
Collapse
X
-
Миналата година свалях радиатора за основно външно почистване, тогава изчистих и двата радиатора с водоструйка. Много мръсотия излезе. След това започна да работи нормално.Вдига температура ако дълго време /над 20 км/ карам по магистрала в топлото с климатик, със скорост над 140 км/ч. Тогава затрява към 96-98 градуса. Ако изключа климатика започва да се охлажда.Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
ами преди не ми работеше първа степен и перката се включваше на втората чертичка над средата но смених потанциометара(ако така се казва)но без климатик колата вдига до средата температура и малко като я подмине пуска перката и я сваля.А в градски условия нямам проблем с температурата но без климатик.Благодаря за идеята с водоструиката ще опитам вднага.Но ако не помогне каде да търся проблема
Коментар
-
Здравейте колеги, аз от скоро имам Брава, и имам същият проблем. Градско без климатик стрелката си седи на средата и не мърда (като доста бързо загрява до там) пусна ли климатика стрелката стига малко преди червеното и седи там. Колата не е карана доста време и ме навява мисълта че може да е заминал термостата, но как да разбера дали 100% е той ? Колата е 97-ма година 1.6 16VFiat Brava `97 1.6 16V ELX - МеТаН power
Коментар
-
като я запалиш трябва да е под първата черта оставяш да работи и чакаш да стигне 5 черта без да бройм първата след като стигне до нея термостата трябва да отвори и да падне с 2 черти като за начало това трябва да отвори тогава на 5 черта ако не отвори проблем или може да отвори но не докраи най добре се проверява с маркучите за вода но трябва някой които разбира не е много лесноКУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар