Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Червени запалителни свещи?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Червени запалителни свещи?!

Имам съмнения, че свещите ми правят бела. След като ги свалих изглеждаха така. Това са снимки на две от свещите, но всички изглеждаха така. Колата се кара на газ. Предложения?Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org[/list]
    Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
    Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Щом са с керемиден цвят начи работят идеално,ако не греша.
    Fiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet

Коментар

Shadowandust написа:
      Щом са с керемиден цвят начи работят идеално, ако не греша.
      Не грешиш...100% OK са .
      Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Снимките показват само едно - перфекта работа на двигателя, няма място за притеснения

Коментар

Карай спокойно,идеални са!

Коментар

Работили са перфектно но до колкото се разбира от снимките са износени и са за смяна, купи си същите и си карай спокойно
            Ex: Alfa Romeo 156 1.8ТS
            Ex: Fiat Bravo 1.4 12V 80 к.с.

Коментар

Благодаря за отговорите, колеги. Много се изплаших, защото знам, че трябва да са сивкави. Направо ми олекна

Коментар

Колега каква марка са свещите и колко километра си минал с тях,предполагам само на газ?Наистина и на мен ми се виждат износени.
                Fiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet

Коментар

NGK Fiat са свещите и само аз съм им направил 45000, а кога са сменяни незнам. Откакто имам колата, съм с тях. Около 20000 са на газ.

Коментар

Слагай същата марка свещи и си свиркай още толкова километри .
                    Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                    Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Става банална темата на твое място да съм си сменил свещите и да свиркам отдавна.

Коментар

Внимавай обаче да не се набодеш на ментета, че ще се наложи да си слагаш старите.Всяка цена под 6-7лв на бройка е съмнителна!НЕ си изхвърляй старите за всеки случай.
                        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Че свещите са работили добре спор няма, но не е само това, по скоро може да се каже че двигателя е перфектен и не пипа масълце.При мен свещите са чисто нови NGK вземани от вносителя, сменял съм ги преди 2 000км. но когато сегментите пускат по малко масло ето какво става
                          Прикачени файлове

Коментар

Колеги, аз мисля че се заблуждавате. Ако полата на централния електрод на свещта, има характерен червеникав оттенък, като на керемида, не е добре. Това почервеняване се дължи на работата на двигателя с гориво, съдържащо прекалено много добавки, в състава на които има метал. Продължителното използване на таково гориво може да доведе до образуване на електропроводими отлагания по изолацията на свещта, през които може да преминава тока вместо да отива до електрода и така свещта ще престане да работи.Не мога да разбера добре от снимките - размазани са, но обърнете внимание, защото после става лошо.
                            Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Полата на централният електрод трябва да има светлокафяв цвят, а не червен.........
                              Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Working...
                              X