Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

отново проблем с бравото

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    отново проблем с бравото

    здравейте колеги,преди малко като запалих колата първо около 10 секунди започна да мени обороти,а след това заби на 600 оборота при студен двигател и като подам газ директно гасне.помислих че е свършил бензина понеже беше влязъл в резервата и налях още но не се оправи,а бензиновата помпа я чувам като подкачва при подаване на контакт.възожно ли е да е малко бензина и тя да не може да подкачи достатъчно или някой ако има идея от какво може да е.тя ще се кара в сервиз ама все пак да питам и вас.
    Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

    #2
    Здравей Иво. Не е невъзможно да е от малко бензин в резервоара. Но наистина количеството трябва да много малко. Пробвай да сипеш, дори и 5л. са достатъчно за теста. Друга възможност е да е от недостатъчно налягане и/или дебит на горивото в рейката. Това може да е от помпата, спукано маркуче след помпата в резервоара или от регулатора на налягането. Друго, което се сещам може да е- запушен горивен филтър или запушена цедката на бензиновата помпа. Друго не се сещам. Разкачи макуча от горивната рейка, който идва от помпата и виж дали качва бензин. Помпата има дебит 110л/ч. Или трябва да напълни около 300мл за 10 сек. Дано съм помогнал. П.П. И да се обадиш за бира, защото...
    Bravo 1.8 16V GT ex.
    Fiat Croma 1.9 16V mjet

    Коментар


      #3
      благодаря ти за информацията ей сега ще ходя да я видя че тя е пред мола снощи не можах да се прибера от работа.ще се обяда може би другата седмица щото вече две седмици съм само втора смяна и съм почивал 1 ден понеже колегата е в отпуска.
      Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

      Коментар


        #4
        колеги колата не е виновна аз съм за е***е понеже снощи като свърши бензина налях едва 2,5л. и явно е бил малко сега налях още 7л. и си заработи нормално. Yellow_Flash_Colorz_PDT_14
        Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

        Коментар


          #5
          Иво, сипвай по повечко бензин, че ще изгориш помпата. Иначе супер щом се е решил проблема. Относно бирата - когато можеш.
          Bravo 1.8 16V GT ex.
          Fiat Croma 1.9 16V mjet

          Коментар


            #6
            Здравейте форумци!И аз имам почти същия проблем с моята бензинова помпа на Браво 1.6 16V 1995.При мен обаче една сутрин запали,след това започна да работи на 3 цилиндъра и .....сега "няма никой".Поразрових се из форумите и направих следното:Смених едно изгоряло бушонче отпред точно зад двигателя в една кутия монтирана на купето.Тогава "дойде" помпата.Чувам как работи когато дам на контакт.Разкачих дясното маркуче(когато си с лице към двигателя) и поставих една празна бутилка.Да ама не....Давам на контакт и в бутилката се напълни има-няма 50 мл. бензин (през цялото време колата е на "контакт").Предполагам,че помпата трябва да работи постоянно,т.е. не е изправна!Бензин има над 20 л. в резервоара.Има ли някаква връзка регулатора на гориво с подобен тип работа или по-скоро неработа на помпата?Или изобщо има ли друга елекроника,коята би довела до подобна ситуация...."контакт",сработване на помпата и дебит от само 50 мл. бензин а след това няколко капки и край?Питам,защото при мен някой "кадърен" газаджия е монтирал бутилките за метан точно върху капака за достъп до помпата и ако се наложи подмяна (а то май е така),първо ще трябва да ходя до сервиз за АГУ да свалям бутилките и едва после ще си играя с помпата. Ще се радвам да ме посъветвате как да постъпя.

            Коментар


              #7
              здравей krromm и добре дошъл във форума.значи като дадеш контакт, помпата работи 2сек и спира. при паленето започва да работи отново.сложи едно шише на входящия маркуч и накараи някой да върти със стартера и тогава гледай как хвърля помпата.след това направи същото и на изходящия маркуч.и най добре си пусни нова тема, да не се сърди колегата.
              Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
              Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша

              Коментар


                #8
                Благодаря за отговора anto!Ами...добре заварил! :D Дано не се обиди колегата пуснал темата,защото не съм искал да засягам никого,просто проблема за който прочетох ми се стори идентичен с моя по поста на Gecata_82.Anto,сега ще пусна нова тема с молба да ми разясниш подробности по проблема.

                Коментар

                Working...
                X