Какво нулиране, какво преинсталиране, просто провери дали си свързал всичко правилно.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Загряване на мотор (Brava 1.6 16v)
Collapse
X
-
няма как компа да нулира.Компа си е произведен да управлява двигател и всичките му компоненти не може да се изтрие тая функция просто явно някъде има нещо което не е свързано.На мен ми правиха ремонт на мотора смениха няколко клапана 2 бутала шлайфане за около 15 дни след което сглобиха двигателя и всичко беше о.к запали веднага нямаше такива ма то компютъра ма това ма онова.Майстора е за бой според менеКУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!
Коментар
-
@vgeorgiev - прегря мотора, първоачално съмненията бяха за крива глава, после ми каза че май не била крива и буталата били здрави, но за по-сигурно я праща във Варна при специалисти. После се оказа че била "доста сериозно" кривнала, шлайфа я млайфа я, сглоби я ми сервира че компютъра се бил нулирал. Съответно други "спецове с лаптопи" от Варна пристигат за да "преинсталират" компа срещу стотачка (промоция, иначе взимали 150). Причината за преряването, според мен - термостат. Нещото което той не е проверил изобщо, а се метна направо на главата. След майсторската интервенция, автомобила бе буквално в първоначално състояние - хвърлящ водата, прегряващ мотор. В крайна сметка всичко ми излезе около 600лв, вкл. навъртян телефон и таксита. А всичко, евентуално, е можело да се размине с максимум 100-150лв. В момента карам с пробит термостат, и пробит портфейл.Всичко това ми бе причинено от познат човек. Край с тази история, дори може да заключите темата.1997 Brava 1.6, 16V
Коментар
-
Хм, епизод 2 май се случва...7 месеца безпроблемно каране след описаното в първия пост (прегрял мотор, сменена гарнитура, шлайф глава, гумички и т.н.),днес без видима причина, на един светофар поглеждам - стрелката залепнала горе... Припомням - нямам термостат (пробит е). Вдига градуси, няма парно. Спрях, поработи малко, угасих. Изчаках да изстине, отворих капачката на радиатора и изпусна много въздух, избълбука яко.След около 30 минути трябваше да тръгвам, докато си ида до нас (3-4 км) стрелката скочи до горе, пак без да духа топло парното. Перката не включваше.Тъмно беше за да гледам дали са надути маркучите, бях и изморен, вкарах я в гаража и се прибрах... Какво се случва вече не знам...1997 Brava 1.6, 16V
Коментар
-
Наистина шибана история-то не би майстори и майстори и чудесия... .Преди 4 години бях в такова положение и зае.ах всички майстори и си разглобих и оправих сам колата.За конкретния случай мисля, при условие,че главата е шлайфана и монтирана добре,нищо друго не остава освен "специалистите" да не са видели някоя пукнатина в нея.Щом пак прегрява и няма парно,значи има въздушна възглавница,а въздухът,трябва да е дошъл от някъде все пак...Fiat Brava 1.2,16в
Коментар
-
tipo33 написа:Наистина шибана история-то не би майстори и майстори и чудесия... .Преди 4 години бях в такова положение и зае.ах всички майстори и си разглобих и оправих сам колата.За конкретния случай мисля, при условие,че главата е шлайфана и монтирана добре,нищо друго не остава освен "специалистите" да не са видели някоя пукнатина в нея.Щом пак прегрява и няма парно,значи има въздушна възглавница,а въздухът,трябва да е дошъл от някъде все пак...Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Значи аз да уточня за всеки случай - не разбирам от автомобили/двигатели. Ако разбирах нямаше и да питам, нали.. Преди час слизах до гаража да видя какво е положението. Проверих маслото - в норма. Долях малко антифриз. Запалих, както е вътре в гаража, на място. Работи около 4-5 минути, стрелката едвам се отлепи. Проверих маркучите на радиатора, само горния беше затоплен, долния студен. Погледнах пак градусите - леко покачване. Викам си, ще я изкарам да я разходя малко из града. Но, още с излизането от гаража стрелката започна да се покачва видимо... Спрях пред гаража, маркучите в същото положение - долния студен, горния топъл. Стрелката залепи в най-горно положение. Имаше един съсед с мен, той реши да пипне двигателя - беше напълно студен. И според него, се е чувал някакъв странен/различен шум от двигателя. Радиатора също беше студен Угасих. Изчаках малко, опитах да развъртя капачката - почна да хвърля вода, която не беше вряла...... Вкарах я в бокса...1997 Brava 1.6, 16V
Коментар
-
nedialk00
смени датчиците на радиатора и на термостата сложи нова капачка на разширителния съд и виж как ще е тогава, ама според мен някъде има запушено казанчето ти сигурно е пълно с гняс и ако е пълно с гняс така е по цялата ти охладителна система
Коментар
-
Crash73 написа:Проверих маркучите на радиатора, само горния беше затоплен, долния студен...Спрях пред гаража, маркучите в същото положение - долния студен, горния топъл. Стрелката залепи в най-горно положение.Crash73 написа:Припомням - нямам термостат (пробит е).
Коментар
-
Така както описваш ми се струва че водата се върти само в малкия кръг. Ако термостатът ти е пробит дали не е пробит по начин при който работи само като затворен термостат. И дали нямаш някакво запушване в големия кръг. Пробвай да промиеш водния радиатор. Казанчето на радиатора ти е прозрачно и има една тънка тръбичка в която влиза водата. Виж дали през нея влиза антифриз в казанчето, като подадеш газ водната помпа върти по-бързо антифриза и през тръбичката влиза повече антифриз. Ако имаш запушване ще видиш че минава съвсем малко антифриз.Като си излязъл от гаража и стрелката веднага се е вдигнала нагоре. Пробвай същото на място, държиш например 2000 оборота докато видиш че стрелката започва да се вдига нагоре. Угасяш двигателя и пипни с ръка казанчето за антифриза да видиш каква е температурата му. Ако е горещо значи върти антифриза, ако е хладно значи не се върти. Ако не върти антифриза попада под съмнение и водната помпа, първата проверка е да гледаш в казанчето дали влиза антифриз и дали се увеличава с вдигане на оборотите.Също провери съпротивлението на термодатчика който управлява стрелката за температурата.Все пак пиши какво си проверил и какво става защото тоя проблем наистина е много загадъчен а пък може да помогнеш и на други.Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
Stefanaki написа:Обезвъздуши системата много добре и сложи нова/друга капачка на разширителният съд.1997 Brava 1.6, 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар