Привет на всички!Нов съм тук и имам нужда от малко помощ. Прегледах заглавията на всички теми в раздела и не открих това, което ми трябва.Харесва ми Мултиплата след 2004г. и мисля, че би ми вършила много добра работа като семейна кола, която ще се кара предимно градско.Насочил съм се към бензинов мотор, на който ще монтирам газов инжекцион.Проблемът е, че не знам нищо за бензиновите мотори на тази колаот тази година нататък.Молбата ми е да помогнете с информация и/или съвети какъв мотор да предпочета.Да уточня, че не съм състезатели не мие нужна много мощна кола, но и да не е спъната все пак.Държа да е надежден и безпроблемен, ако изобщо е възможно това.Колите със заводски уредби мисля, че са екзотика за нашите майстори и затова ги прескачам като опция.Благодарч на всички, които ще се отзоват
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Питане за двигатели на Мултипла след 2004г.
Collapse
X
-
Multipla бензинова има само с 1,6 16v двигател,както преди така и след фейслифта.Този двигател се вгражда на почти всички модели фиати (без скудо и улис).За чинкуенто и пандите не съм сигурен.Има много писано за него.Конкретно на мултиплата този 1.6 и идва малък.Сложиш ли и газова хептен умира.Тези с заводски монтирани метанови и пропан-бутанови уредби бяха екзотика.Уредбите са тартарини и има лицензирани сервизи.Когато взимах моята я търсих с заводски метан.За една година близо 40К километра и само обслужвания.Но метана стана 1,60лв. и ако търсех сега бих вземал 1,9JTD. По-голям въртящ момент и почти същия разход сметнат в левове.Ако има нещо питай!FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 2001
-
Здравейте!Извинявам се че пиша в тази тема, но предпочетох да не пускам нова...Възнамерявам да влезна и аз в клуба с една Мултипла, но още не съм се решил дали да е дизел или на метан... сякаш везните ми клонят към дизеловите..Та питането ми е следното - каква е разликата в двигателите преди и след фейслифта - JTD до 2004 се води 105 к.с. а след 9/04 фейслифт, 1.9 JTD е със115 к.с., а от 11/05 със 120 к.с.Благодаря предварително!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар