Здравейте колеги,От скоро карам фиат браво 1.4 12V, 98г., натъкнах се на два проблема и реших да ги споделя с Вас.В неделя се слусках от белмекен и ми направи впечатление че спирачките много бързо се "вмирисват", а педала ми се втвърдява. Средната ми скорост е била не повече от 50-60 км/ч. На следващия ден запалих колата и педала на спирачката отново беше твърд, не спираше добре, чуваше се и скърцане, след което всичко се оправи, но скърцането остана. Накладките са нови - на не повече от 3 хил. км.Забелязах и друго нещо - автомобила не върви както трябва(според мен) за 1.4, отзад мирише на суров бензин/когато я запаля/. Като цяло е доста "спъната" колата. Разхода също е висок - градско/извънградско.Очаквам мнения и препокъки, за които ще съм Ви изключително благодарен.Поздрави!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Bravo 1.4 12V проблеми
Collapse
X
-
1 за накладките може да са менте или да си ги изпекъл ако си натискал спирачката по често а накладките изпечеш ли ги веднъж направо сменяй с нови и погледни спирачния диск как е2 за мириса на бензин през ауспуха може да е от много работи например някой датчик,тпс,ламбда сонда и т.н. съвет преди да правиш каквото и да е по колата иди първо на диагностика и тогава решавай какво ще правиш по колатауспехFiat brava 1.4/12v mart 97(бензин-газ)
-
KRASI CVETKOV написа:1 за накладките може да са менте или да си ги изпекъл ако си натискал спирачката по често а накладките изпечеш ли ги веднъж направо сменяй с нови и погледни спирачния диск как е2 за мириса на бензин през ауспуха може да е от много работи например някой датчик,тпс,ламбда сонда и т.н. съвет преди да правиш каквото и да е по колата иди първо на диагностика и тогава решавай какво ще правиш по колатауспех
Коментар
-
Колега закачи я на диагностика така ще е най добре и аз имам подобни симптоми но нямам време за диагностика За спирачките има вероятност да са ти се скъсали маншоните на водачите на спирачните апаратиАЗ СИ КУПИХ КОЛА ЗА КАРАНЕ А НЕ ЗА БЛЪСКАНЕ!!!!
Fiat Bravo 1.6 16v 103hp 98г.
Fiat 1100L 42г.
Коментар
-
Не плашете колегата излишно,не всяко магаре се казва Марко.Като е 1.4 та дай вал да е....аз като смених направо цялата глава с друга(вала и кобилиците-като от завода),отзад пак си миришеше на суров бензин и така....докато не смених ламбдата.Преди това разхода беше 15 на 100,сега е 10-11.София,градско.Колегата Краси Цветков е прав-провери си ТПС,температурен датчик,ламбда.А вала,ако е изяден се вижда и през капачката за наливане на масло.И без това винаги се изяжда точно гърбицата под капачката първа.
Коментар
-
roko_ok написа:Не плашете колегата излишно,не всяко магаре се казва Марко.Като е 1.4 та дай вал да е....аз като смених направо цялата глава с друга(вала и кобилиците-като от завода),отзад пак си миришеше на суров бензин и така....докато не смених ламбдата.Преди това разхода беше 15 на 100,сега е 10-11.София,градско.Колегата Краси Цветков е прав-провери си ТПС,температурен датчик,ламбда.А вала,ако е изяден се вижда и през капачката за наливане на масло.И без това винаги се изяжда точно гърбицата под капачката първа.Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150.
Коментар
-
Миризмата на бензин може да идва от недобро уплътняване на капачката на кошницата на помпата. Намира се под задната седалка. Първо това виж. Миризмата на феродо (и при качествени накладки) е от прекомарно използване на спирачки. Изпечени са - задължителна смяна. И другия път - повече на скорост, по-малко спирачки. Провери дисковете за пукнатини.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар