Предполагам ще падне още поне така стана с едно Браво 1.8 на съседа след махането на катализатора - мн задръстен беше
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колеги дайте инфо за разхода на бензин за Фиат Мареа 1.8 16v
Collapse
X
-
Имам малко повече време и да напиша малко за разхода на Мария Тръгнах по магистрала Хемсус - с пълен резервоар от София на 125км на Лукойла преди Български извор заредих 6.2 Литра което по мои сметки е 4.96/ 100 предполагам се дължи на голямата инерция която се набира след първия тунел (киматика не съм го пускал, че беше хладно времето).Следващо зареждане на Лукойла на влизане в Търговище 221.2км от първото зареждане заредих 14.04Литра което ще рече 6.33/100 с малко включен климатик преди Велико търново.Там имах работа и за няколко дена навъртях 245км като говориме за смесен разход (градско-извънградско - язовирчета в града заредих за тези 245км 18.72 Литра или 7.6/100 като климатика не го спирах в по-голяма част от карането...Следващо зареждане беше вече на връщане като предимно извънградско ( риболов ) и на Лукойла на връшане след Правец 409км заредих 24литра или 5.86/100 и се прибрах в София. Незанм но явно карането е от основно значение за разхода както казаха вече и други колеги. Като се има напредвид, че навсякъде съм си спазвал ограниченията по пътищата т.е. не съм я натискал не бързах за никъде... По магистралата до 120, междуградско до 90...За момента в София съм направил само едно засичане като се има напредвид 100 изминати километри почти 50/50 в София и извън нея и даде 8.2 разход.Понеже съм нов собственик на модела и от пътуването до ден днешен я засичам постоянно да придобия представа за разхода, но от пътуването останах невероятно доволен от разхода.
Коментар
-
колеги от седмица съм притежател на браво с този двигател и ми дава огромен разход.взех го от софия на шела след околовръстно в посока варна сипах 14 литра и в тетевен от където съм пак светна резервата,сипах 9 литра и след 40 километра в тетевен пак светна резервата пак сипах 9 литра и пак след 40 км.светна резервата.знам че така не е точен разхода но ми се струва огромен.човека от които взех колата каза че термостата е сменен но колата загрява адски бавно.ппреди това карах браво 1.9 жтд и то загряваше двойно по бързо това нормално ли е нали дизела загрява по бавно.незнам какво да правя.дюзи ли термостат ли дебитомер ли или ламбда сонда кое от тези неща може да дава този разход.забравих да кажа тетевен е на 100 км. от софия.impossible is nothing
Коментар
-
6.5-7/100 по магистралата със 130-140.8/100 извънградско (софия-лом)12-14/100 в софия в задръстванията с климатик9/100 по северното околовръстно (все тая с климатик или без)всичко това бензин и с изправен термостат."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар