Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ангренажната ролка сдаде багажа на 15 000км.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Ангренажната ролка сдаде багажа на 15 000км.

    Здравейте колеги,Преди почти две години направих обслужване на палиото си 1,2 бензин, масла, филтри, ремъци. До сега никви проблеми, но от няколко дни чувах едно леко виене в мотора около 1500-2000 оборота. Виенето наподобяваше лагери на алтернатора. За по сигурно откачих ремъка му и запалих без него и да ама не, виенето продължи. Откачих хидравлика същата работа, климатика същата работа. Ми то остана само ангренажа да се върти. Свалям му капака и пак паля, ясно вече се чуваше от него. Свалям ролката разтръскам я до ухото си и кво да чуя сачмите и цъкат. Ужас, ролка на 15 000 км. ИНА ремък Дайко. Някой ще кажат "натегнал си много ремъка". Не съм бръснар, технически съм грамотен и се занимавам с ремонт на автомобили от доста време така,че...... Един познат ми каза, че в лагерите на ИНА има много малко смазка и той винаги ги отварял и досмазвал. Дали при мен е станало така незнам. Сега сложих SKF и да видим. Преди месец сменях ангренаж на пасат, ролката и ремъка бяха на около 70 000 км., ролката беше като ново, но въпреки това сложих нова. Аз незнам къв късмет извадих.

    #2
    така са чаркалаците тук. просто не е било Ина, то каква ролка ще е, ако аз ще я досмазвам и пестят от грес, смятай от другия материал какво са пестили. Боклуци само, затова с каквото дойде отвън и е здраво- не пипаш.
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

    Коментар


      #3
      да де ама нали нищо не е вечно и като му дойде времето да се сменя, кво правим? между другото ролката SKF я взех от дистрибутора за 20 лв., а ИНА-та я взех от магазин за авточасти с 15% отстъпка за 27лв. И незнам то в България и цената не е определяща за качеството, ами остава да бием по един кръст и да се надяваме да е по малко менте. Пък за инструменти не ми се говори, че ме боли главата. Последно си купих една гидория дето китайците още ги сърби отзад сигурно. Yellow_Flash_Colorz_PDT_46

      Коментар


        #4
        е, като човек занимаващ се с ремонти /очевидно/ е добре да знаеш, че от китайски инструменти добро няма да видиш. освен по-високия клас /напр КС тоолс/. сам си си виновен.
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

        Коментар


          #5
          да бе човек това е ясно, че сам съм си виновен ама нали се сещаш, че тия гадове са превзели света и че произвеждат стоки под всякъква критика. Например представителите на БОШ са пуснали в нета предупредително съобщение, че на пазара се предлагат китайски бензинови помпи имитиращи оригинала, като изброяват недостатъците и като напр. плюсовата клема е изработена от метал, който се окислява бързо и съответно създава проблеми, непостоянен дебит и т.н. гадове мразя ги. Някой ще кажат има китайско и китайско, да бе всичко е от гадна пластмаса, кофти метали. Защо го правите бе хора защооооооооооо............ да ядете ориз? Май се отплеснах от темата ама те нещата ми се струва, че са сварзани.

          Коментар

          Working...
          X