Здравейте колеги, имам следния проблем, три пъти ми се случва колата Браво, 1.6, 16V, 1997г., с газова уредба да не може да ми запали на бензин.На газ работи, на бензи не иска да запали, след ден, два почва да пали и на бензин, та се питам възможно ли е проблема да е в бензинова помпа, защото съм пробвал следните неща:Когато не иска да запали на бензин е проверено релето на бензиновата помпа, което се намира отпред в коша на двигателя, там под пластмасовата кутия, където се намира и и МАР-сензора - ток има; проверен е и кабела, под задната седалка, по който отива ток до бензиновата помпа - и по него има ток. Когато не пали колата - не се чува да работи бензиновата помпа. Проверен е и маркуча, по който отива бензин към помпата - не отива бензин /резервоара е почти пълен догоре с бензин.Единствено не е проверено като се даде директно ток на бензиновата помпа, поради причината, че до нея се стига през багажника, а отгоре е газовата бутилка, и трябва да мина през газаджии. Както не иска да пали, след ден-два си палиот раз и няма проблеми месец-два.Може ли да е бензиновата помпа, да забива отвреме на време или при нея е или работи или не.Кое друго може да прави проблем ? Не съм наясно с аварийния бутон под шофьорската седалка, но него не съм го пипал никога, а след два дни колата пали и си работи на бензин ?дайте идейи 10х.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
проблем палене -Бензинова помпа
Collapse
X
-
Колега, не разбрах дали има бензин от помпата до рейката."..... Проверен е и маркуча, по който отива бензин към помпата - не отива бензин ."Кой е този маркуч? Провери налягането на системата. първо на рейката - трябва да е 2.5 или 2.8атм /зависи от регулатора/ , след това на канал или подемник провери на бензиновия филтър там би трябвало да даде почти 5 атм. Ако помпата работи замери дебита. /трябва да напълни 2л. шише за няколко секунди/Ако стигнеш до отваряне на помпата първо провери маркуча, който е от самата помпа, до "капака" на кошницата дали е здрав. При мен се беше скъсал и така се набутах с една помпа/ а старата нищо и нямаше/ УспехF/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX
-
bbw написа:Колега, не разбрах дали има бензин от помпата до рейката."..... Проверен е и маркуча, по който отива бензин към помпата - не отива бензин ."Кой е този маркуч? Провери налягането на системата. първо на рейката - трябва да е 2.5 или 2.8атм /зависи от регулатора/ , след това на канал или подемник провери на бензиновия филтър там би трябвало да даде почти 5 атм. Ако помпата работи замери дебита. /трябва да напълни 2л. шише за няколко секунди/Ако стигнеш до отваряне на помпата първо провери маркуча, който е от самата помпа, до "капака" на кошницата дали е здрав. При мен се беше скъсал и така се набутах с една помпа/ а старата нищо и нямаше/ УспехFiat Bravo 1.6, 16V, 103 к.с.,
182A4.000, 1998г.
Коментар
-
bbw написа:Ако стигнеш до отваряне на помпата първо провери маркуча, който е от самата помпа, до "капака" на кошницата дали е здрав. При мен се беше скъсал и така се набутах с една помпа
Коментар
-
masterkar написа:bbw написа:Ако стигнеш до отваряне на помпата първо провери маркуча, който е от самата помпа, до "капака" на кошницата дали е здрав. При мен се беше скъсал и така се набутах с една помпаF/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
Коментар
-
martez написа:bbw написа:Колега, не разбрах дали има бензин от помпата до рейката."..... Проверен е и маркуча, по който отива бензин към помпата - не отива бензин ."Кой е този маркуч? Провери налягането на системата. първо на рейката - трябва да е 2.5 или 2.8атм /зависи от регулатора/ , след това на канал или подемник провери на бензиновия филтър там би трябвало да даде почти 5 атм. Ако помпата работи замери дебита. /трябва да напълни 2л. шише за няколко секунди/Ако стигнеш до отваряне на помпата първо провери маркуча, който е от самата помпа, до "капака" на кошницата дали е здрав. При мен се беше скъсал и така се набутах с една помпа/ а старата нищо и нямаше/ УспехF/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар