Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Punto GT - проблем

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ми може би гори малко повече , но наистина за момента ще я карам така ... към края на лятото съм замислил една широколентова сонда, която да симулира и работата на стоковата, че 180лв за сонда сега не ми се дават проблема е че проблема се засилва ... преди го правеше много рядко, а сега започва всеки път като излезна от града да го прави ... но ще видим какво ще се окаже ... основно го прави като качва баир с малка скорост ... явно трябва да я карам със всичката газ
    ~/'''''''''''''''''''''''''\~ Fix
    [[ ]== //// ==[ ]] It
    |\-----------------/| Again
    |_|'-------------'|_| Tomorrow
    Подпис по правилата!

Коментар

tukbata написа:
      ми може би гори малко повече , но наистина за момента ще я карам така ... към края на лятото съм замислил една широколентова сонда, която да симулира и работата на стоковата, че 180лв за сонда сега не ми се дават проблема е че проблема се засилва ... преди го правеше много рядко, а сега започва всеки път като излезна от града да го прави ... но ще видим какво ще се окаже ... основно го прави като качва баир с малка скорост ... явно трябва да я карам със всичката газ
      Широколентовата няма да опрай положението поне аз не се сещам освен ако нещо не се измисли от аналоговия и изход по някакъв начин май ще се инвестира в сонда
      Power Under Pressure

Коментар

днес и аз си направих блинк тест и ми излезна сащата грешка 1256- RPM sensor и на мен чека ми свети като карам бавно или като е студена.после като и дам пълна газ се оправя!!!сменил сам ламбдата преди месец със NGK сега го прави пак но по рядко и само като излезна извън града,но имам проблем със дюзите!
        Сега:Fiat Punto GT 1.4 turbo 136HP
        Преди:Alfa Romeo 145 1.6 16v 120HP

Коментар

punto_gt_turbo написа:
          днес и аз си направих блинк тест и ми излезна сащата грешка 1256- RPM sensor и на мен чека ми свети като карам бавно или като е студена.после като и дам пълна газ се оправя!!!сменил сам ламбдата преди месец със NGK сега го прави пак но по рядко и само като излезна извън града,но имам проблем със дюзите!
          нали ви казах на блинк теста да не вервате
          Power Under Pressure

Коментар

ами тогава нещо бърка смесите колата можеби за момент!

Коментар

ще видим ... за сега ще я карам така... пък ако продължи да се задълбочава проблема ще му търся решението ... че ще се инвестира в сонда това е ясно, но предпочитам да правя веднъж инвестицията
              [[ ]== //// ==[ ]] It
              Подпис по правилата!

Коментар

пиши ако си открил проблема колега

Коментар

разбира се нали за това е форума
                  [[ ]== //// ==[ ]] It
                  Подпис по правилата!

Коментар

без ламбда няма да мине ако милиш да позваш оригиналната електроника ако не те бърка я изчакай съвсем да замине но не си взимай и втора ръка - то е като накладки втора ръкаа смесите не се бъркат просто излиза от таблицата и за това светка чека - демек не успява да регулира тайминга на инжекторите
                    Power Under Pressure

Коментар

ми да мисля да си ползвам стоковата електроника и знам, че няма да мине без нова сонда ако е в нея проблема ... колата сега не е карам много и наистина мисля докато върви да си я карам с тази ... пък за сонда втора рака да не става и дума ... това ми е ясно ... както писах горе не ми се дават пари два пъти... Орлине ти с каква програма правиш диагностика с VISA или ?
                      [[ ]== //// ==[ ]] It
                      Подпис по правилата!

Коментар

tukbata написа:
                        ми да мисля да си ползвам стоковата електроника и знам, че няма да мине без нова сонда ако е в нея проблема ... колата сега не е карам много и наистина мисля докато върви да си я карам с тази ... пък за сонда втора рака да не става и дума ... това ми е ясно ... както писах горе не ми се дават пари два пъти... Орлине ти с каква програма правиш диагностика с VISA или ?
                        с виза си правя диагностиките и съм супер доволен , иначе мисля да инвестирам в един фаст бокс след време
                        Power Under Pressure

Коментар

колеги и аз имам същия проблем съчетан със бобинен блок и ..., колата беше пълния мъртвец тръгваш да я вкарваш в бууста и забива на 3500 оборота изключва и забива носа.., оказа че идва прекалено много ток в бобината и рестартира компютара и от там всичко останало по веригата..., сменихме я с нова и ся като че темата и аз имам същия проблем май сондата се лигави нещо .., и свети лампата на инжекциона по някога .., а колеги искам да ви питам имам следни проблем колата качва по бавно оборотите от обикновенно и примерно като и подам рязко газ от 1000 оборота и се получава ДЕТОНАЦИЯ в дебитомера гърми (пука) побърква се а като подам плавно газ пак някак си мудно се вдигат тия обороти н няма толкова детонации а като позагрее и се оправя .. ? това според вас на какво може да се дължи ? ламбда ? да бърка смесите .. ?
                          ГТ ли е ..., няма да е лесно ...

Коментар

кабели или свещи!центровка!забушени инжектори!както и дебитомер!или може пренудително да взима въздух от някаде погледни си маркуча на дебитомера!и други диагнози има,но тея са най срещатаните!

Коментар

s00rry написа:
                              колеги и аз имам същия проблем съчетан със бобинен блок и ..., колата беше пълния мъртвец тръгваш да я вкарваш в бууста и забива на 3500 оборота изключва и забива носа.., оказа че идва прекалено много ток в бобината и рестартира компютара и от там всичко останало по веригата..., сменихме я с нова и ся като че темата и аз имам същия проблем май сондата се лигави нещо .., и свети лампата на инжекциона по някога .., а колеги искам да ви питам имам следни проблем колата качва по бавно оборотите от обикновенно и примерно като и подам рязко газ от 1000 оборота и се получава ДЕТОНАЦИЯ в дебитомера гърми (пука) побърква се а като подам плавно газ пак някак си мудно се вдигат тия обороти н няма толкова детонации а като позагрее и се оправя .. ? това според вас на какво може да се дължи ? ламбда ? да бърка смесите .. ?
                              май дебитомера е дал фира
                              Power Under Pressure

Коментар

WhitePower написа:
                                s00rry написа:
                                май дебитомера е дал фира
                                на диагностиката показваше 320 кг .. ? ? това беше максимума който достигна , п.с аз съм момчето дето ти званя няколко пъти за гт - то и накрая се оказа от бобината.., благодаря за всичките съвети , като намина през софия задължително ще се видим ! поздрави
                                ГТ ли е ..., няма да е лесно ...

Коментар

Working...
                                X