Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Търся част за Фиат Брава

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Търся част за Фиат Брава

Здравейте колеги карам си аз колицата без въпросното чудо (това е някакав канал за отвеждане на студен въздух към двигателя) и се оказа ,че разхода на гориво ми е мн голям.Колкото и да си блъскам акъла не мисля, че ще е от друго.Та искам да попитам как се казва това чудо и колко струва ориентировачно по моргите или в някой магазин.Сега в момента там кадето трябва да се свързва тая джаджа със въздухоотвода зее една дупка и си мисля , че пада притока на свеж въздух и от там не може да се получи нормална горивна смес.Мисля ако не мога да го немеря в крайна сметка да изтърбуша цялата система и да си сложа един спортен филтър , но това определено ще ми излезе по-скъпо. Моля ви помогнете ми със съвет и ме поправете ако греша някъде.Подчертавам снимката не е на моята кола просто я намерих в интернет.
    Прикачени файлове
    НЕ на войната по пътищата !!!
    Fiat Brava 1.6 16V

Ако става въпрос за 1,6, имам такова за подаряване.

Коментар

Двигателя на снимката не е 1,6. А може и снимката да не е на въпросната кола

Коментар

Re: Търся част за Фиат Брава

Mi7R0 написа:
        Колкото и да си блъскам акъла не мисля, че ще е от друго.
        От друго е!!!
        Mi7R0 написа:
        Сега в момента там кадето трябва да се свързва тая джаджа със въздухоотвода зее една дупка и си мисля , че пада притока на свеж въздух и от там не може да се получи нормална горивна смес.
        За получаването на "нормална горивна смес" се грижат няколко датчика закачени на и около двигателя ти. Винаги трябва да имаш оптимална смес, затова се грижи ECU-то ти.
        Mi7R0 написа:
        Моля ви помогнете ми със съвет и ме поправете ако греша някъде.
        Потърси проблема на друго място и трябва да го намериш. С поставянето на въздухозаборника няма да ти падне разхода.Най-вероятно колата ти някога е била с АГУ и затова е премахнат този въздухозаборник.Отиди на диагностика, за да ти проверят MAP сензора, МПХ (моторче за празен ход), ламбда сензор. Също така може да провериш и зацепването на ангренажния ремък.От кога се е появил този повишен разход на гориво? Да не е след смяната на някой компонент в двигателния отсег.
        Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Да преди това колата е карана на газ и може би затова е махнат този въздухозаборник.Колата я имам от 8 месеца и в началото не съм я засичал колко харчи.Сипвах возех се и така, но зимата когато започнах да ходя на работа с нея и започнах да я карам постоянно забелязах че разхода е доста голям (11-12 литра/100км )трябва да отбележа че я карам само градско без да и давам мн зор.Относно диагностиката правих и преди 5 месеца и ми казаха че нямам проблеми с датчици и т.н само ми казаха да си сменя кабелите ,свешите и горивния филтър това е което съм сменял по нея.Относно ангренажния ремък е добре зацепен питал съм и за това.Другото което ми прави впечатление е че на ниските предавки след 3 хиляди оборота все едно чака да превклиуча на следваща предавка
          Fiat Brava 1.6 16V

Коментар

Само на къси разстояния ли я караш?Успява ли да загрее колата?
            Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Stefanaki написа:
              ами 3-4 км в едната посока.И аз аи го мисля това че ми дава висок разход понеже тъкмо загрее и аз стигна и гася
              Fiat Brava 1.6 16V

Коментар

при това каране даже малко гори
                ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Mi7R0 написа:
                  Stefanaki написа:
                  ами 3-4 км в едната посока.И аз аи го мисля това че ми дава висок разход понеже тъкмо загрее и аз стигна и гася
                  Как засичаш колко ти гори - по метода пълно/пълно или наливан за ххлв и минавам уукм?

Коментар

Ако на първия километър (през лятото) още не е загряла, то термостата е за смяна, но мен ако питаш разхода ти е перфектен.По-скоро пробвай извънградско, а да видиш дали има проблем. Трябва да гори около 6/100 със 100км/ч средно.
                    FIAT BRAVO II 1.4 GPL
                    FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
                    FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
                    FIAT UNO 1.5

Коментар

Не мисля, че липсата на този детайл ще окаже голямо влияние на разхода, но ако ти изпадне от някъде изгодно е хубаво да го сложиш. Мисля че този детайл през зимата затопля студения въздух.
                      stanleyhacker написа:
                      Ако на първия километър (през лятото) още не е загряла, то термостата е за смяна, но мен ако питаш разхода ти е перфектен.По-скоро пробвай извънградско, а да видиш дали има проблем. Трябва да гори около 6/100 със 100км/ч средно.

Коментар

Колега, няма как този въдухозаборник да затопля студения въздух. Иначе съм съгласен, че влиянието му върху разхода не може да е съществено, по-скоро косвено - двигателя смуче горещ въздух от радиатора, и има влошена динамика.

Коментар

не е от това....
                          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                          Fiat Bravo'97 1,6 16v
                          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Това ако не трябваше и беше безмислено едва ли биха си играли да го слагат в завода освен,ако не са целяли като се вдигне предния капак да е по-красива и завършена гледката

Коментар

Хм снимката е много интересна - мотора ми прилича на 1,8 а тая пластмаса се слага на 1,4...А колега мога да ти гарантирам че проблемите ти не са от липсата на таква пластмаса.Първо провери всички датчици по системета дали ти работят като хората, ламбда сондата също.Във форума ще намериш инафомация за всичко - кой датчик какви стойности трябва да има.Ако не справяш - дай мейл да ти пратя един ПДФ в който има всичко за всички мотори на Брава/Браво - само имай птедви че е над 30 мб. Там по вида на мотор те отпраща първо към пълно описание на работата на системата и има за всеки дачик стойности и как се порверява. Е - на английйски е.
                              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Working...
                              X