Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с бензиновата помпа??? - Спешен проблем

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с бензиновата помпа??? - Спешен проблем

Здравейте, извинявам се ако има такава тема, но търсачката във форума не върши никаква работа. Днес пътувах и ми свърши газта. Минах на безин и без проблем си ситгнах на бензиностанцията. След като се опитах да запаля започна едно въртене без резултат. За първи път ми го прави от 2,5 години - а именно да не запали на бензин. Запалих я на газ и си довърших пътуването. Сега като дам на контакт помпата не се чува. Преди да започна да смятам колко струва нова помпа може ли някой запознат да ми каже кой бушон да проверя дали е ок? Темата се превръща в малко спешна, защото ако е бушон трябва да го купя до час два, защото всички магазини след това ще затворят.Поздрави
    Fiat Bravo 1,6 16V 103 hp

Бушони се продават и по бензиностанциите.Пусни един кабел до плюса на помпата и виж дали работи или пробвай с контролна лампа дали отива + до нея.
    FIAT FORUM BULGARIA
    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

А тя бензиновата помпа е отзад вдясно на багажника нали? Нямам късмет - там ми е газовата. Май няма да мога да се оправя сам и ще трябва сервиз.

Коментар

re

Провери аварийният прекъсвач под шофьорската седалка дали не се е активирал от някоя по-голяма дупка. Опитай се да натиснеш червеният бутон и пробвай пак да запалиш на бензин.

Коментар

пробвах - неще.....

Коментар

Колега при мене бяха нагорели или там окислили или незнам какво клемичките на самата помпа върте в резервоара.Но това го забелязах,след вече като я смених с друга и като осъзнах къде е бил проблема и как не съм го погледнал щях да се пребия.. Отностно газовата,защо не я изпразниш почти до край,че да не ти тежи и просто затвори кранчето,отвии тръбата и я махни.След това само стегаш и после проверяваш около тръбата с гъба с веро яко да няма балончета и си готов..Аз понеже съм с метанова и е по-тежичка и свалям резервоара заради тъпата помпа,ама ако не си го свалял ще се озориш..
            Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Коментар

Бензин

Трябва да отвориш капака където е помпата и да провериш дали има +и- ако е останало без бензин а помпата работи като е на ГАЗ може да е изгоряла
              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: Бензин

kluchar написа:
                Трябва да отвориш капака където е помпата и да провериш дали има +и- ако е останало без бензин а помпата работи като е на ГАЗ може да е изгоряла
                Бензин колата има - въпреки, че карам на газ предимно рядко ми пада под средата на долната половина. Иначе при работа на газ помпата също работи - според мен е противопоказно, но 2 години нямаше ядове. Както описах проблема беше след като угасих и се опитах да запаля. А относно махането на газовата - да маха се лесно, но после не се завиват просто така захранващите тръбички. Миналата година я правих тази операция, като си слагах теглича и после трябваше да ходя на газаджия. Сменяха ми някакви медни лунички, които е необходимо да се сплескат при затягане, че да уплътнят. И понеже при развиването моите са си останали сплескани не са могли да уплътнят добре. Поне такова беше обяснението на газаджиите. А иначе колата си върви и май проблема не е толкова спешен. Днес проверявах в AXM - AUTO - 138 лева беше цената на помпата. Незнам дали си заслужава чак такава сума, при положение, че само я паля на бензин. Но пък си мисля, че ако наистина е изгоряла и взема такава втора употреба дали няма да си вкарам таралеж в гащите - ама като се замисля този вариант си е точно таралеж в гащите. И така - такива размисли ме мъчат....Поздрави

Коментар

Re: Бензин

dvoinikat написа:
                  kluchar написа:
                  Бензин колата има - въпреки, че карам на газ предимно рядко ми пада под средата на долната половина. Иначе при работа на газ помпата също работи - според мен е противопоказно, но 2 години нямаше ядове. Както описах проблема беше след като угасих и се опитах да запаля. А относно махането на газовата - да маха се лесно, но после не се завиват просто така захранващите тръбички. Миналата година я правих тази операция, като си слагах теглича и после трябваше да ходя на газаджия. Сменяха ми някакви медни лунички, които е необходимо да се сплескат при затягане, че да уплътнят. И понеже при развиването моите са си останали сплескани не са могли да уплътнят добре. Поне такова беше обяснението на газаджиите. А иначе колата си върви и май проблема не е толкова спешен. Днес проверявах в AXM - AUTO - 138 лева беше цената на помпата. Незнам дали си заслужава чак такава сума, при положение, че само я паля на бензин. Но пък си мисля, че ако наистина е изгоряла и взема такава втора употреба дали няма да си вкарам таралеж в гащите - ама като се замисля този вариант си е точно таралеж в гащите. И така - такива размисли ме мъчат....Поздрави
                  Това за газовата си е така,въпреки че аз няколко пъти свалях на старата ми кола газовата и нямах ядове..За втората употреба помпа,ако си я намериш от кола,която до последно е работила и все още е в резервоара в който задължително да има бензин,че да не е изсъхнала,няма да имаш ядове.За мен не си заслужава 130 лв. за нова помпа при положение,че си караш на газ,като втора употреба вървят по 40 лв,цялата помпа с кошницата..Пък ти си преценяваш.
                  Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Коментар

помпа нова не си заслужава, да не говорим, че кара по-малко от 2 употреба. освен това ще ти трябва и тампона най-вероятно. газовата бъчвичките не може от 1 път да не стават, аз моите съм ги махал 10 пъти и си уплътняват, а и са по 50 стотинки в крайна сметка. и си спри помпата, мен 2 год ме мързя да я спра и изгоря, после вече я спрях и скоро 1 год ще стане, на бенз само паля зимата за 10 секунди и после на газ и проблеми няма.
                    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                    Fiat Bravo'97 1,6 16v
                    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Е като се спре помпата и се наложи да се мине спешно на бензин, пък магистралата е изсъхнала? Няма лошо да си работи помпата, ако всичко в колата е наред, в смисъл бензинът, дето отива до двигателя и не се ползва, да си се върти към резервоара и така... Моята помпа като я сменях зимата струваше около 80 лева и не беше от АХМ. А пък и със стари курви нов бардак не става.
                      Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
                      Suzuki GSX 1100 E 1985 г.

Коментар

Working...
                      X