Здравейте колеги , днес се появи проблем с бензиновата помпа на моето Пунто 1.1 SX 96 год. Карам го на газ по принцип , но винаги паля на бензин като е студена. Тази сутрин запалих на бензин и след малко минах на газ След известно време взе да ми свършва газта и реших да мина на бензин и да отида да заредя газ , да ама нанайци..... Както и да е , заредих газ и тъй като имаше много малко бензин , стрелката беше стремително в червеното , сложих и 7 литра бензин да ама бензиновата помпа не хвърля бензин , изкарах мъркуча на изхода на помпата и от там и капчица не излиза. Иначе помпата се чува че работи. Дали не трябва да сипя още бензин или май помпата е за смяна? Някой да има идея?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с бензиновата помпа
Collapse
X
-
Няма начин да си запалил и после на следващото палене помпата да жужи и да не качва въобще- ако трябва извади помпата и вуж да не се е разкачил някой маркуч от помпата към капака, пробвай с + и - от акомулатора с кабели и в някакъв съд с вода и виж да не си вадил маркуча за обратния бензин.Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
-
бензин
често срещан проблем като помпата остане без бензин първо гори бушона отпред после се стопява там където са четките /Това в краен случай/извади ВНИМАТЕЛНО маркуча на изхода да не се счупи пласмасовия извод натиска се 2 те щипки сложи един маркуч прозрачен 1 метър поне и смукни леко и даваш на контакт първия път може и да не стане но от втория тръгва слагаш маркуча за 5-6 секунди ча тече в едно прозрачно шише то спира като всичко си пребрал после си връщаш стария маркуч .
Коментар
-
Re: бензин
kluchar написа:често срещан проблем като помпата остане без бензин първо гори бушона отпред после се стопява там където са четките /Това в краен случай/извади ВНИМАТЕЛНО маркуча на изхода да не се счупи пласмасовия извод натиска се 2 те щипки сложи един маркуч прозрачен 1 метър поне и смукни леко и даваш на контакт първия път може и да не стане но от втория тръгва слагаш маркуча за 5-6 секунди ча тече в едно прозрачно шише то спира като всичко си пребрал после си връщаш стария маркуч .Fiat Punto 1.1 55 к.с. LPG '96 EX
Alfa Romeo 146 1.9 JTD '99
Fiat Croma II 1.9 M-Jet 8V
Коментар
-
кола
на мен ми се е случвало 2 пъти да оставам без бензин и без газ дори та тогава е направо излагациящото на някой бунзиностанции не дават в туби да сипваш а газ няма как да си сложиш ако не си на газ колонката всичко трябва да е прозрачно да се вижда кво става на не се нагълта човек с гориво става също като при някой модели помпи за вода и те не дръгват ако не ги обзвъздушиш .
Коментар
-
Здравейте. Аз го имам същия проблем на пунто 1995г. и смукнах бензин с еднометров прозрачен маркуч на изхода (нали има стрелка на изхода на помпата) тръгва малко бензин колкото съм смукнал и спира.А помпата жужи много приятно и постоянно.Според мен моторчето(ел.частта на помпата) е здрава, а механизма който повдига течността се е скапал. Между другото помпата в разтояние на една година не се чуваше да жужи и може би за това се е скапал въпросния клапан.И аз я карам на газ.А спирането на помпата се оказа разхлабена клема на самата помпа.Какво е вашето мнение?
Коментар
-
Според мен посмучи докато тръгне бензина хубаво без да включваш помпата и после включи помпата. При мен така се оправи проблема ама мисля че трябва да имаш десетина литра бензин , за да засмуче добре бензин! Хайде успех и пиши какво е станало!Fiat Punto 1.1 55 к.с. LPG '96 EX
Alfa Romeo 146 1.9 JTD '99
Fiat Croma II 1.9 M-Jet 8V
Коментар
-
Има даже около 20 л. бензин и помпата е потопена много добре (цялата чашка е пълна с бензин).Смукнал съм миналия път поне около 20 пъти и сигурно 1л бензин изтечен навън на асфалта и не иска самостоятелно помпата да го движи.Възможно ли е действително механизма който заграбва така да го наречем бензина? Тя е капсулована и нищо не се вижда и май не подлежи на никакъв ремонт.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар