Имам проблем с моята Брава ако някой може да даде съвети и идеи.Преди време имаше тропане на повдигачи - отидох на сервиз и смених всичките + всички кобилици!От тогава тракането престана,но след 1000 км най-много се появи повторно това тракане.Отидох отново и два повдигача отново се бяха разбили,сменихме ги с два от старите които ми върнаха след първата смяна, и след около няма и 100 км пробег отново се разтропа двигателя.Забелязах че от време на време ми пресветва съвсем слабо лампичката за маслото, иначе неговото ниво е както трябва - Селения Голд.От както съм купил колата на старо преди половин година не съм сменял маслен филтър.Някакви идеи...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Brava 1.4 12V тракане на повдигачи
Collapse
X
-
Re: Brava 1.4 12V тракане на повдигачи
barabangel написа:Имам проблем с моята Брава ако някой може да даде съвети и идеи.Преди време имаше тропане на повдигачи - отидох на сервиз и смених всичките + всички кобилици!От тогава тракането престана,но след 1000 км най-много се появи повторно това тракане.Отидох отново и два повдигача отново се бяха разбили,сменихме ги с два от старите които ми върнаха след първата смяна, и след около няма и 100 км пробег отново се разтропа двигателя.Забелязах че от време на време ми пресветва съвсем слабо лампичката за маслото, иначе неговото ниво е както трябва - Селения Голд.От както съм купил колата на старо преди половин година не съм сменял маслен филтър.Някакви идеи...
-
Смени си гумичките на маслената магистрала,може да не уплътняват добре и оттам да изтича масло и да не захранва повдигача.Свали и продухай самата маслена магистрала.Филтъра се сменя не на време,а с всяка смяна на маслото т.е. на 10000 км -при този мотор гледай да го сменяш най-много на толкова.Отделно отиди да ти замерят налягането на маслото,което вдига маслената помпа-трябва на празен ход да е 1 бар и на 4000 оборота 4 бара.Отвива се масленият датчик и там се измерва налягането.Ако пък откакто си взел колата си сменил масло,но не си сменял маслен филтър заминавай веднага да го смениш,ама по най-бързия начин,за да не замине и вала.Успех.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар