здр колеги като карам изван градско колата ми държи малко под средата а като карам градско в задраствания ми се качва до 2 чертичка това нормално ли е или има някакъв проблем
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
каква температура трябва да държи Фиат браво 1.4
Collapse
X
-
Re: каква температура трябва да държи Фиат браво 1.4
viktor88 написа:здр колеги като карам изван градско колата ми държи малко под средата а като карам градско в задраствания ми се качва до 2 чертичка това нормално ли е или има някакъв проблемФиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...
-
Не е нормално.При мен дига до средата и там си стои като се премества 1-2 мм нагоре надолу но в рамките на малката ’вдлъбнатина’ в средата. Всичко останало индикире порблем.Стоянето малко поед средата обикновено показва постоянно отворен термостат, а качването над средата може да е от много неща, ама най вече от имащ нужда от промивка радиатор, или късно вклюващ датчик на перката. Д ане би колата да има климатик и да не ти включва първата степен на перката - това е най-често срещания проблем.А като запалиш студена колата пипай горния маркуч на радиатора - трябва да си стоу студен поне до средата между 50 и 90 градуса - ако щом още като отлепи стрелката и маркуча и радиатора са топли - значи ти е за смяна термостата.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Re: каква температура трябва да държи Фиат браво 1.4
liverpool235 написа:viktor88 написа:здр колеги като карам изван градско колата ми държи малко под средата а като карам градско в задраствания ми се качва до 2 чертичка това нормално ли е или има някакъв проблемAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
При мен извън града пада под середата близо до долното деление, а в града по светофати се качва едно деление над средата.... Отскоро обаче (тези дни последните с високи температури) ми качва и до 2рата над средата и заспива там. Незнам дали защото я карах в трафик в Пловдив или я настъпвах доста да се кача по стръмното до хижа Пашалийца над Хвоина? Както и да е несмятам че термостата е проблемен засега. Нали?with SGNote & HTC Wildfire 8G
FIAT Bravo Club Plovdiv
Fiat Bravo 1.4 12v 80hp 9л/100км градско
с Анти Гравотационно Устройство (АГУ)
Коментар
-
Колата ми е Brava 1.4 12V SX, 1998 г. Изминал съм с нея около 100 000 км и досега в повечето случаи на градско ми задържа на средата или качва 1-2 деления над средата, а при извън градско се задържа на средата или 2-3 деления под нея(в зависимост от времето). Понеже не съм имал сериозни проблеми, произтичащи от охладителната система на двигателя, считам че това е нормалният работен температурен диапазон.Fiat Brava 1.4SX 12V, 1998
Коментар
-
а един приател ми каза че това може да е от антифриза да е с повечко концетрад и за това да държи такава висока температура вчера патъвах изван града карах с 120 и ми даржеше на средата точно и аз колата я имам от 50000 км и до сега ми е даржала по ниска температура какви са възможните проблеми
Коментар
-
viktor88 написа:а един приател ми каза че това може да е от антифриза да е с повечко концетрад и за това да държи такава висока температура вчера патъвах изван града карах с 120 и ми даржеше на средата точно и аз колата я имам от 50000 км и до сега ми е даржала по ниска температура какви са възможните проблемиwith SGNote & HTC Wildfire 8G
FIAT Bravo Club Plovdiv
Fiat Bravo 1.4 12v 80hp 9л/100км градско
с Анти Гравотационно Устройство (АГУ)
Коментар
-
Yavor е напълно прав, всичко останало е проблем по охладителната система.Зиме и лято, без значение околната температура си ми е вече 3-та година на средата стрелката.Например, защото казвате изкачване, настъпване ала бала - прохода Петрохан, 4-ри човека в колата и малко багаж, юли месец - стрелката си е все там, на средата.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар