Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Масло на Фиат Браво 1.6 16в-минерално или синтетика???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Масло на Фиат Браво 1.6 16в-минерално или синтетика???

Здравейте колеги!Имам следния проблем.Когато си купих колата смених маслото и сложих 10W40 но незнам това минерално ли е или синтетика защото съм загубил тубата с малкото останало масло.Сигурен съм само че е 10W40.До 8000 км след смяната няма грам загуба на масло но се появи проблем с лампата за маслото-закарах го в сервиз,майстора каза че трябва да се сменят датчика на маслото и масления филтър иначе всичко др е ок.И така смени датчика и филтъра но нормално в този случай да се изгуби някакво определено количество масло.като взех колата забелязах че нивото е почти на минимума и сега трябва да долея но не съм много запознат и незнам какво точно.Ако някой може да помогне-знам само че маслото в двигателя е 10W40 което знам че е гъстотата,но незнам дали е минерално или полусинтетика?
    Когато опел,форд и циганин ги мързи-нищо не е в състояние да ги накара да заработят!

10W40 е полу синтетика, доливай такова без значение от марката.
    Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Благодаря колега а можеш ли да ми обясниш по тези цифри 10w40 ли се определя дали е синтетика или минерално и примерно може ли да има 10W40 и минерално и полусинтетика?Извинявам се за тъпите въпроси ама не съм много запознат!
      Когато опел,форд и циганин ги мързи-нищо не е в състояние да ги накара да заработят!

Коментар

Ivo_87 написа:
        Благодаря колега а можеш ли да ми обясниш по тези цифри 10w40 ли се определя дали е синтетика или минерално и примерно може ли да има 10W40 и минерално и полусинтетика?Извинявам се за тъпите въпроси ама не съм много запознат!
        ккавото и да долееш все тая, никаква разлика няма да усетиштова са вискозитетните класове при 40 градуса и 100 градуса
        Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

а някой знае ли по каталог на фиат браво 1.6 16в 98 година какво е маслото-минерално или полусинтетика?

Коментар

Полусинтетика 10W40 Селениа. Но може да караш и с каквото и да е полусинтетично 10W40. Аз лично карам с UNIL - белгийско.
            Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Според книгата на Haynes пък е пълна синтетика 10W40 и смяна на 20000км или 12 месеца.Някой може ли да коментира всичко това?
              FIAT BRAVO II 1.4 GPL
              FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
              FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
              FIAT UNO 1.5

Коментар

Незнам дали е синтетика или полусинтетика, ама мисля че го дават смяна на 20000км/12м ако ползваш на Селения маслото 20К.Така или иначе при градското каране в София, мисля че е по добре да не се чакат тези 20000 км

Коментар

И не само книгата на Haynes, но и всички други каталози препоръчват масло 10w40 пълна синтетика за двигателя които се коментира в темата !

Коментар

malinovjr написа:
                    И не само книгата на Haynes, но и всички други каталози препоръчват масло 10w40 пълна синтетика за двигателя които се коментира в темата !
                    Колега 10W40 е полусинтетично а не синтетично масло.
                    Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                    Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Води се синтетично, но реално е полусинтетично.
                      Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

10W40 се произвежда:1. Пълна синтетика2. Синтетика3. Три базова полусинтетика4. Двубазова полусинтетика - не става за 20 000км ако изрично не пише че е long lifeКакво е сипал колегата не знам, но спокойно може да налива и всяко 5/40, стига да отговаря на експлоатационните характеристики или по-добро.
                        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Съжелявам за офтопика, но колеги аз съм с минерално масло АРАЛ 10/40.Някой да има мнение или препоръки.Смятам другия път да си сложа по хубаво масло.Препоръчайте
                          Фиат Браво 1.6 16v

Коментар

За бензинов автомобил търси масло с ниво по API SL или SM. По ACEA - A3 и нагоре. Спокойно може да сипеш 5/40 вместо 10/40. 5/40 обикновено е синтетично или напълно синтетично. По-стабло е температурно и HT/HS>3.5. И понеже някой ще каже - ама то е по-рядко, няма такова нещо!!!Аз лично карам с Политрон 5/40 - ниво по API за бензин - надхвърля SM. Политрон 10/40 също е добър избор - API-SL.Разбира се има и други, важно е да спазиш спецификациите.Не знам що за стока е новата Селения КРЕ, но с тези разфасовки от 2литра само, губят доста клиенти.
                            Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Карай така както е на минимума още 1000 км като го преглеждасх редовно и сменяй маслото. Не се занимавай да доливаш някакво масло.

Коментар

Working...
                              X