Колеги,след известно време каране без проблеми ми изникна това . Колата е Пунто мк1 1.6 +газ . Днеска при проверка на маслото видях ,че ми е спаднало с около 1/2 (по пръчката между средата и минимума)! При отваряне на капачката ме лъхна лека миризма на безнин след това проверих и пръчката и тя мирише.. Четох по другите форуми както и в нашия ,че при каране на къси разстояния както наспоследък става при мен може дасе получи този ефект. Също така забелязах от както се стопли времето , че дюзата започна да свети от време на време. Та ще съм адски благодарен ако драснете по едно редче
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Маслото мирише на бензин
Collapse
X
-
Имах подобен проблем. Карайки колата на къси разстояния ми вдигаше нивото. Щеката мирише на бензин. Смених маслото. тече, като бира с пяната барабар. Смених термостат и ламбда сондата. Колата се оправи. Изчисти се и те така...Иначе друга причина е - пикаеща дюза (по-рядко). Ако са сегменти - ще ти гори масло и ще ти пада нивото в масления картер. Има и друга причина - не добро изгаряне в резултат на некоректна свещ, но там би усетил неравномерна работа на двигателя.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар