Здравейте ! Преди броени дни станах собственик на фиат брава 1.6 16V в сервиза му смениха ангренажа с ролките, ново масло нов маслен филтър нови въздушен и бензинов филтър. Минах около 100 км. и се появи един странен шум по скоро чукане в двигателя, и не минах и 10 км. и започна да свети и лампата за маслото, когато колата работи на място без да я форсирам ЧУКАНЕТО го няма обаче мине ли 2000 оборота започва да се осилва с подаването на газ.Ипонеже поразпитах и всеки ми дава различни мения един ми казва че било от масления филтър друг от запушване на отвори по които минава маслото и заради това се получава чукането, трети казва че с помпата нещо не е наред ? А вие какво ще ме посъветвате.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Брава 1.6 16 V шум в мотора, свети лампата за маслото ?!
Collapse
X
-
Re: Брава 1.6 16 V шум в мотора, свети лампата за маслото ?!
montinstall написа:Здравейте ! Преди броени дни станах собственик на фиат брава 1.6 16V в сервиза му смениха ангренажа с ролките, ново масло нов маслен филтър нови въздушен и бензинов филтър. Минах около 100 км. и се появи един странен шум по скоро чукане в двигателя, и не минах и 10 км. и започна да свети и лампата за маслото, когато колата работи на място без да я форсирам ЧУКАНЕТО го няма обаче мине ли 2000 оборота започва да се осилва с подаването на газ.Ипонеже поразпитах и всеки ми дава различни мения един ми казва че било от масления филтър друг от запушване на отвори по които минава маслото и заради това се получава чукането, трети казва че с помпата нещо не е наред ? А вие какво ще ме посъветвате.
Коментар
-
montinstall написа:Здравейте ! Преди броени дни станах собственик на фиат брава 1.6 16V в сервиза му смениха ангренажа с ролките, ново масло нов маслен филтър нови въздушен и бензинов филтър. Минах около 100 км. и се появи един странен шум по скоро чукане в двигателя, и не минах и 10 км. и започна да свети и лампата за маслото, когато колата работи на място без да я форсирам ЧУКАНЕТО го няма обаче мине ли 2000 оборота започва да се осилва с подаването на газ.Ипонеже поразпитах и всеки ми дава различни мения един ми казва че било от масления филтър друг от запушване на отвори по които минава маслото и заради това се получава чукането, трети казва че с помпата нещо не е наред ? А вие какво ще ме посъветвате.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Danchojn написа:montinstall написа:Здравейте ! Преди броени дни станах собственик на фиат брава 1.6 16V в сервиза му смениха ангренажа с ролките, ново масло нов маслен филтър нови въздушен и бензинов филтър. Минах около 100 км. и се появи един странен шум по скоро чукане в двигателя, и не минах и 10 км. и започна да свети и лампата за маслото, когато колата работи на място без да я форсирам ЧУКАНЕТО го няма обаче мине ли 2000 оборота започва да се осилва с подаването на газ.Ипонеже поразпитах и всеки ми дава различни мения един ми казва че било от масления филтър друг от запушване на отвори по които минава маслото и заради това се получава чукането, трети казва че с помпата нещо не е наред ? А вие какво ще ме посъветвате.
Коментар
-
maskarata написа:Дори и да свети заради датчика лошото е че има шум в мотора. Как свети лампата постоянно или загасва при форсирване?
Коментар
-
За колегата montinstall, или преди тебе са сипали добавка в маслото за да могат да продадат колата, защото е била за ремонт, или маслото е менте (дано да е второто). В първия случай след промивка на двигателя ще стане още по зле.А пък към trak20, ми да види дали датчика е счупен и да го премери, това поне е лесно.FIAT PUNTO 1.7 TD
CITROEN XSARA 1.8 16V VTS EXCLUSIVE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар