мареята е 1.6 16V значи сменил съм кабели, свещи, термостата, ремака ми е зацепен правилно, генератора зарежда перфектно. Обаче онзи ден и сложих 10 литра бензин и я засяках минах 46 км градско и спря. Този разход как да го оправя защото не разбирам а други ми казват със същия мотор им горяла 10/100 км градско 12/100 км най много при студено време ? Значи интерсувам се кое е вярно или някои случвало ли му се е това дали не е от тая ламбда сонда или от вала разпределителния казват други там за смяна и на кобилици и повдигачи ??? моля помогнете ми
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Имам проблем с Мареята 1.6 16V си Нужна ми е помощ
Collapse
X
-
Re: Имам проблем с Мареята 1.6 16V си Нужна ми е помощ
c0nk0 написа:мареята е 1.6 16V значи сменил съм кабели, свещи, термостата, ремака ми е зацепен правилно, генератора зарежда перфектно. Обаче онзи ден и сложих 10 литра бензин и я засяках минах 46 км градско и спря. Този разход как да го оправя защото не разбирам а други ми казват със същия мотор им горяла 10/100 км градско 12/100 км най много при студено време ? Значи интерсувам се кое е вярно или някои случвало ли му се е това дали не е от тая ламбда сонда или от вала разпределителния казват други там за смяна и на кобилици и повдигачи ??? моля помогнете ми
-
Разход така не се засича. Тия 46км ако си ги минал на пълна газ и като се има на предвид, че засичането си го направил по лампата за резервата е нормално да ти излиза такъв разхода. Пълниш до горе, караш и отново доливаш до горе на същата колонка и тогава смяташ. Свали си свещите и виж какъв им е цвета. От не работещ цилиндър разхода може да се завиши с 25% това го пише по дебелите книги.
Коментар
-
Не се лъжи да засичаш по този начин от стрелката.Аз като реших да засичам тaка, вчера гледам 3 чертирка ама студено на другия ден е топло и ми показва 4 чертичка и ми стана ясно--така не се засичаСега пълня до горе да изключи и като мина 200 км пак на тази колонка ходя и така 3 пъти с различно каране и го докарах на 11.3 на 100 с икономично каране някои път яко ръчка до 5500 някой път с климатик и задръствания но не от най-зверските а по поносимиСИНЯ СТРЕЛА BRAVO 1.8 GT 113 свежи състезателни кончета :PКУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!
Коментар
-
Scorpion_BV написа:Ако мареата е комби в книжката на колата пише градски разход - 11.7л/100км. Тези дето казат, че харчи 10 да идат в завода и да им се изсмеят на тия дето са правили колатаMAREA WEEKEND 1.8 16V`98
ex:R19 CHAMADE 1.7`92г.
Коментар
-
stefaka222 написа:Не се лъжи да засичаш по този начин от стрелката.Аз като реших да засичам тaка, вчера гледам 3 чертирка ама студено на другия ден е топло и ми показва 4 чертичка и ми стана ясно--така не се засичаСега пълня до горе да изключи и като мина 200 км пак на тази колонка ходя и така 3 пъти с различно каране и го докарах на 11.3 на 100 с икономично каране някои път яко ръчка до 5500 някой път с климатик и задръствания но не от най-зверските а по поносимиСИНЯ СТРЕЛА BRAVO 1.8 GT 113 свежи състезателни кончета :PMersi mnogoo za otdelenoto vreme
Коментар
-
c0nk0 написа:stefaka222 написа:Не се лъжи да засичаш по този начин от стрелката.Аз като реших да засичам тaка, вчера гледам 3 чертирка ама студено на другия ден е топло и ми показва 4 чертичка и ми стана ясно--така не се засичаСега пълня до горе да изключи и като мина 200 км пак на тази колонка ходя и така 3 пъти с различно каране и го докарах на 11.3 на 100 с икономично каране някои път яко ръчка до 5500 някой път с климатик и задръствания но не от най-зверските а по поносимиСИНЯ СТРЕЛА BRAVO 1.8 GT 113 свежи състезателни кончета :PMAREA WEEKEND 1.8 16V`98
ex:R19 CHAMADE 1.7`92г.
Коментар
-
на празен резервоар не мери разхода защото ако днес е топло и показва 2 черти минаваш 20 километра спираш бензина се изпарява по стените на резервоара {конденз] и отделно като е топло показва малко повече стрелкатаако караш на празен резервоар като свърши бензина може да изгори бенз.помпазареди я до горе караи ако искаш 300 км напълни пак и виж за тея 300 км колко си сипал.разхода може да е от ТЕРМОСТАТ, СВЕЩИ, ЛОШО ГОРИВО, ГРЕШКА В КОМПА теч на бензин много са нещата може двигателя да не е наред първо си виж правилно разхода после ако е висок виж термостата щото на тея коли това е 95% причина за разхода аз от 14 на 100 спаднах до 11.3 с новия термостатКУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!
Коментар
-
stefaka222 написа:на празен резервоар не мери разхода защото ако днес е топло и показва 2 черти минаваш 20 километра спираш бензина се изпарява по стените на резервоара {конденз] и отделно като е топло показва малко повече стрелкатаако караш на празен резервоар като свърши бензина може да изгори бенз.помпазареди я до горе караи ако искаш 300 км напълни пак и виж за тея 300 км колко си сипал.разхода може да е от ТЕРМОСТАТ, СВЕЩИ, ЛОШО ГОРИВО, ГРЕШКА В КОМПА теч на бензин много са нещата може двигателя да не е наред първо си виж правилно разхода после ако е висок виж термостата щото на тея коли това е 95% причина за разхода аз от 14 на 100 спаднах до 11.3 с новия термостат
Коментар
-
Колеги! Имам следното съмнение за разхода ми на гориво и дали е възможно само при горивата на Шелл Фиат Мареа 1.6 градско ми дава около 12 л а извън градско около 7.200 с включване на климатик отвраме на време. А с горива от друг тип бензиностанции ми дава разход около 15 / 10 дали това е възможно и имате ли такива наблюдения. Това ми направи впечатление от 1 м насам и се върнах по спомени да си напрявя сметките и останах все по силно изумен.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар